Ovog ljeta njegujte kožu kokosovim uljem!

Ovog ljeta njegujte kožu kokosovim uljem!

Ovog ljeta njegujte kožu kokosovim uljem!
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 11.07.2016.
  • Broj pregleda: 1.946
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kokosovo ulje je jedno od najzdravijih ulja i može se koristiti za pripremu jela i njegu čitavog tijela. Istraživanja su pokazala da kokosovo ulje može pomoći u prevenciji prijevremenih znakova starenja.

Njega kože prije sunca

Prije izlaganja suncu na kožu utrljajte malo kokosovog ulja. Kokosovo ulje ima prirodni zaštitni faktor 4. Ima moćno antioksidacijsko svojstvo i štiti kožu od štetnog utjecaja UV zraka, a istraživanja su pokazala da može smanjiti rizik od nastanka opekotina.

Njega kože poslije sunca

Ako ste se previše izlagali suncu i vaša koža je pocrvenila, namažite ju kokosovim uljem. Nahranit će kožu i spriječiti njeno guljenje. Kožu mažite kokosovim uljem nekoliko puta dnevno, dok god crvenilo ne nestane.

Koristite kokosovo ulje umjesto ovih šest proizvoda!

Njega porezotina i uboda insekata

Gotovo je nemoguće čitavo ljeto provesti u prirodi i ne zadobiti niti jednu porezotinu ili ubod komarca. Na zahvaćeni dio kože nanesite jako tanak sloj kokosovog ulja koje će spriječiti ulazak prljavštine i bakterija. Kokosovo ulje može ubrzati zacjeljivanje rana i ublažiti crvenilo i iritacije uzrokovane ubodom komaraca.

Zaštita od komaraca

Pomiješajte malo kokosovog ulja s eteričnim uljem mente, čajevca ili ružmarina. Smjesu nanesite na kožu kako biste odbili komarce i druge insekte.

Njega kose

Sol i klor oštećuju i isušuju kosu. Na kosu nanesite malo kokosovog ulja prije kupanja i sunčanja kako biste stvorili zaštitni sloj. Kokosovo ulje će nahraniti i hidratizirati kosu. Nešto manje kokosovog ulja stavite na tjeme, a obilniju količinu stavite na vrhove.

Za brijanje

Prestanite koristiti pjene i kreme za brijanje koje su pune štetnih kemijskih spojeva. Koristite kokosovo ulje koje možete nanijeti i nakon brijanja.

Njega usana

Usnama tijekom ljeta također treba zaštita od sunca i štetnih vanjskih faktora. Na usne nanesite tanki sloj kokosovog ulja kako biste ih zaštitili i nahranili.

Kao dodatak smoothiejima

Smoothie je vjerojatno najomiljeniji napitak tijekom ljeta, a dodavanjem odgovarajućih namirnica može biti zamjena za obrok. Da bi smoothie bio još hranjiviji i zdraviji, dodajte malo kokosovog ulja.

Isprobajte napitak od kurkume, đumbira i kokosovog ulja za bolji san!

Kao dezodorans

Kokosovo ulje ima antibakterijska i protugljivična svojstva, zbog čega je odlična zamjena za dezodorans.

Kao piling za tijelo

Pomiješajte malo kokosovog ulja i šećera, ili morske soli. Smjesom istrljajte cijelo tijelo. Uklonit ćete mrtve stanice kože i ona će postati mekana i glatka.

Najnovije

Najčitanije