Najveći mitovi o celulitu koje zbilja morate odmah izbaciti iz glave!

Najveći mitovi o celulitu koje zbilja morate odmah izbaciti iz glave!

Najveći mitovi o celulitu koje zbilja morate odmah izbaciti iz glave!
  • Objavljeno: Subota, 23.07.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Naravno da ga mrzimo. Ali činjenica je da čak 90 % žena na svijetu ima celulit na nekom dijelu tijela i u nekom obliku. Bez obzira na sve tjelesne karakteristike. Iako, nažalost, ne postoji baš puno toga što možemo učiniti, važno je neke zablude i mitove izbaciti iz glave, i naučiti zašto se javlja i možemo li ga se riješiti jednom zauvijek.

Mit: Samo djevojke s viškom kilograma imaju celulit.

Ne. Celulit (masno potkožno tkivo koje stvara neravnine na koži zato što gura vezivno tkivo) je neprijatelj svih djevojaka bez obzira na kilograme i oblik tijela. Ako imate višak kilograma, celulit može biti vidljiviji, ali na njega utječu i godine, genetika, veliko variranje kilograma pa čak i oštećenja od sunca.

Pripremite smoothie od kivija i šipka za eliminaciju celulita!

Mit: Kad gubimo kilograme, nestaje i celulit.

S obzirom na to da je veliko variranje težine jedan od ključnih faktora vidljivosti celulita, gubitkom kilograma celulit neće nestati. Dapače, može biti još vidljiviji. Brzinske dijete nisu zdrave, a naglim gubitkom elastina u koži, celulit će se samo još više nazirati kroz kožu.

Mit: Kardio je najbolji odgovor na celulit

Da, vježbanjem jačamo tkivo ispod kože zahvaćene celulitom. Ali to se ne može dogoditi od trčanja. Mišiće ćete najviše ojačati vježbama snage i utezima, a kardio će pomoći u gubitku masnog tkiva.

Mit: Kreme koje zatežu kožu uklonit će celulit

Žao nam je, ali bez obzira na sve što piše na etiketi – nema te kreme koja će ukloniti celulit. Određeni proizvodi svakako mogu pripomoći u njegovoj vidljivosti, ali dugoročno ćete ipak morati paziti na prehranu i redovito vježbati.

Ovi koraci su ključni za prevenciju celulita!

Mit: Liposukcijom će celulit biti manje vidljiv

Osim što je skupa i bolna, liposukcijom možete situaciju s celulitom učiniti još gorom zato što se poigravate s distribucijom masnog tkiva. Radije se držite svoje uobičajene rutine vježbanja i prihvatite činjenicu da ga sve mi imamo. Doslovno, sve.

Najnovije

Najčitanije