Evo što učiniti ako dijete ima konstipaciju i manjak apetita!

Evo što učiniti ako dijete ima konstipaciju i manjak apetita!

Evo što učiniti ako dijete ima konstipaciju i manjak apetita!
  • Objavljeno: Nedjelja, 10.10.2021.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Kategorija: Majka i dijete

Osim raznih infekcija uzrokovanih bakterijama i virusima, koji se često šire dječjim kolektivom, postoje još neka stanja i problemi od kojih djeca pate, a koji roditeljima zadaju noćne more. Riječ je o: nedostatku apetita i konstipaciji kod djece.

Zatvor, odnosno neuredno pražnjenje crijeva, jedan je od problema koji muče djecu svih uzrasta – od dojenčadi do veće djece. Roditelje često frustrira uzrok konstipacije jer može biti riječ o prehrambenim navikama, bolnom pražnjenju, nuspojavi lijekova, ali i o drugim faktorima na koje je teško utjecati. Svako je dijete ponekad svojeglavo, ali trebate imati na umu da nije normalno da dijete stalno odbija hranu i govori da nije gladno. Odbijanje hrane može biti znak medicinskog problema, poput: virusa, konstipacije, ezofagitisa (upale jednjaka), anoreksije, osjetljivosti na hranu ili drugog stanja.¹

Ako je dijete samo izbirljivo i tvrdoglavo, odnosno njegov nedostatak apetita nije uzrokovan unutarnjim problemom, pobrinite se da unese vitamine potrebne za normalan rad metabolizma i podizanje energije koje je, uz raznovrsnu i uravnoteženu prehranu, moguće pronaći i u dodacima prehrani za djecu.

Salvit Apetit

Salvit Apetit je tekući dodatak prehrani sa šećerom koji dolazi u izvrsnom okusu maline. Sadrži biljne ekstrakte lista paprene metvice, ploda komorača, korijena maslačka, korijena peršina, korijena đumbira, vitamine B3, B2, B6 i B12 te biotin i tiamin. Vitamini B3, B2, B6 i B12 doprinose normalnom metabolizmu stvaranja energije te smanjenju umora i iscrpljenosti. Biotin doprinosi normalnom metabolizmu makronutrijenata. Tiamin doprinosi normalnom metabolizmu stvaranja energije.*

Salvit Laxavit

Salvit Laxavit je medicinski proizvod namijenjen djeci već od 6 mjeseci starosti. Salvit Laxavit se koristi u slučajevima kronične konstipacije i neredovitog pražnjenja crijeva. Zahvaljujući osmotskom učinku Makrogola 3350, koji ima visoki afinitet vezanja vode i omekšavanja stolice, ubrzava rad i olakšava pražnjenje crijeva na prirodan način. Ne apsorbira se niti metabolizira u crijevima, ne fermentira u crijevima, ne iritira sluznicu te se eliminira stolicom u neizmijenjenom obliku.

Više informacija o proizvodima saznajte na facebook.com/Salvit.Hrvatska.

*Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane i zdravog načina života.

Reference:

¹ www.verywellhealth.com

Najnovije

Najčitanije