Probiotici i zdravlje djece

Probiotici i zdravlje djece

Probiotici i zdravlje djece
  • Objavljeno: Srijeda, 16.03.2011.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Majka i dijete

Probiotici su dobre bakterije

Jačanje dobrih ili korisnih bakterija može spriječiti proljev povezan s uzimanjem antibiotika i cijeli niz drugih dječjih bolesti. Probiotici su živi mikroorganizmi koji postoje u ljudskom tijelu. Oni su kolonizirani unutar crijeva i drugih dijelova tijela, uključujući kožu. Gdje loše bakterije napadaju tijelo i uzrokuju neravnotežu i bolesti, "dobre" bakterije potiču zdravlje u cijelom tijelu.

Probiotici potiču rad imunološkog sustava na način da pomažu tijelu prepoznati štetne organizme. Broj svake vrste bakterija se mijenjati ovisno o dobi, prehrani, zdravstvenom stanju i upotrebi lijekova i dodataka.

Današnji moderan stil života uništava crijevnu floru, jedemo previše prerađene hrane, a to sve dovodi do bolesti. To sve negativno utječe na ravnotežu zdravih bakterija. Djeca su jednako osjetljiva kao odrasle osobe, ako ne i više.

Probiotici i prebiotici: u čemu je razlika?

Hrana ili dodaci s probioticima povećavaju količinu korisnih bakterija u probavnom traktu, te je utvrđeno da potiču probavu, jačaju imunološki sustav, bore se protiv štetnih bakterija.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Doručak - recepti za savršen početaka dana

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije