Ovih 9 stvari često trebate mijenjati u kupaonici

Ovih 9 stvari često trebate mijenjati u kupaonici

Ovih 9 stvari često trebate mijenjati u kupaonici
  • Objavljeno: Subota, 11.05.2019.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Kategorija: Obitelj i dom

Održavanje osobne higijene osim tuširanja zahtjeva i čišćenje i održavanje kupaonice. Prljavština, i topli i vlažni uvjeti koji vladaju u kupaonici, idealni su za razvoj bakterija. Pomagala koja koristite za osobnu higijenu i čišćenje kupaonice redovito biste trebali mijenjati novima.

U nastavku saznajte kada biste trebali zamijeniti stvari poput ručnika, četkice za zube i spužvice za pranje tijela.

Krpe i spužvice za čišćenje

Mrtve stanice kože, prašina i ostala prljavština se nalaze na svim površinama, stoga ih je potrebno povremeno prebrisati, oprati podove i zamijeniti spužvice i krpe za čišćenje. Asortiman za čišćenje kupaonice biste trebali mijenjati nakon svakog čišćenja.

Spužvica za pranje tijela

Ako koristite spužvice i slična pomagala za pranje tijela, morali biste ih mijenjati svaka 3 tjedna. Mrtve stanice kože i vlažno okruženje stvaraju bakterije koje se množe velikom brzinom.

Kistovi i aplikatori za šminku

Aplikatori za šminku su leglo bakterija. Nakon svake upotrebe ih operite toplom vodom i sapunom, dok voda ne postane bistra. Iako redovito održavate čistoću pribora za šminkanje, nakon 6 mjeseci je svejedno potrebno stari zamijeniti potpuno novim.

Četkice za zube

Na četkicama za zube možemo pronaći hrpu bakterija. Četkicu trebate mijenjati svaka 3 do 4 mjeseca.

Ručnici za tijelo

Ako se nakon svakog tuširanja ili kupanja obrišete ručnikom i zatim ga objesite da se osuši, možete ga koristiti 3 do 4 puta. To znači da biste ručnike trebali mijenjati najmanje jednom tjedno.

Ručnik za ruke

Ručnici za ruke se brže prljaju, pogotovo ako imate veći broj članova obitelji. U tom slučaju, ručnike za ruke biste trebali mijenjati svaki dan. U protivnom, ako vas je dvoje ili ste sami, obavite zamjenu svakih par dana.

Kupaonski tepih

Tepih u kupaonici biste trebali mijenjati svaki tjedan jer se na njemu nalaze fekalije, kosa, mrtve stanice kože, prašina i bakterije.

Sapun za čišćenje lica

Sapun za čišćenje lica ima rok od godinu dana i ako ga ne iskoristite u tom vremenskom okviru, nabavite novi.

Zastori iz tuša ili kade

Na zastorima koji se nalaze oko tuša ili kade, često možemo pronaći plijesan. Operite zastore svaka 3 mjeseca u perilici rublja i objesite da se u potpunosti osuše.

Vezani sadržaj:

Najnovije

Najčitanije