Što možete raditi dok ste u izolaciji? Evo nekoliko ideja!

Što možete raditi dok ste u izolaciji? Evo nekoliko ideja!

Što možete raditi dok ste u izolaciji? Evo nekoliko ideja!
  • Objavljeno: Petak, 20.03.2020.
  • Broj pregleda: 5.120
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Kategorija: Obitelj i dom

Nakon što su se škole, kafići i dio trgovina zatvorile te su stručnjaci preporučili da se veća okupljanja ljudi ne održavaju, ne preostaje vam drugo nego da svoje slobodno vrijeme provodite u kući.

Nije greška da izađete na zrak, ali pazite da ne idete na mjesta gdje svi idu jer će spontano doći do okupljanja prevelikog broja ljudi. Radije šetate kvartom kroz ulice, a ako idete u park ili na šetnicu, pripazite na dovoljan razmak od drugih ljudi.

Samoizolacija ne mora biti teret. Ovo je izvrsna prilika da učinite sve što ste u životu htjeli učiniti, ali nikad za to niste pronašli dovoljno vremena.

Čitati knjigu

Uz filmove i pjesme, knjige su oduvijek bile predmeti za koje nikako da nađete vremena? Obrišite prašinu s knjiga na policama koje već dugo tamo stoje i uđite u neki drugi svijet te barem na tren pobjegnite od svakodnevnih vijesti.

Povezati se s bližnjima

Iskoristite ovu „prisilnu“ izolaciju za dublje povezivanje s obitelji. Pričajte o problemima koje vas muče, o uspjesima koje ste postigli, ali niste nikad s njima podijelili, pričajte o svojoj budućnosti i ciljevima koje želite ostvariti. Nitko neće biti iskren prema vama kao što će to biti vaši najbliži. Oni će vam dati najbolji savjet, utješiti vas, ali i potaknuti na napredak. Društvene igre isto tako mogu biti oblik povezivanja s bližnjima, ali i učinkovit način kako da vam vrijeme brže prođe.

Vježbati

I teretane su zatvorene. Dok nekim ljudima to ne znači ništa, drugi ne mogu zamisliti svoj život bez jutarnje tjelovježbe. Na svu sreću, Internet vrvi videima s vježbanjima, a svoje kućanske predmete možete iskoristiti kao dostatnu zamjenu za razne utege. Ako dosad niste voljeli vježbanje, mogli biste se okušati u njemu. Tko zna, možda vam se i svidi!

Simptome korona virusa saznajte na linku ili klikom na sliku!

Educirati se

Surfanje internetom ne mora biti samo čitanje o korona virusu i panici. Na internetu postoji mnoštvo online tečajeva i zanimljivih videozapisa o svako raznim temama. Vrijeme u izolaciji možete iskoristiti da se educirate, naučite novu vještinu ili obnovite znanje nekog stranog jezika kojeg ste već zaboravili.

Izmišljati igrice s djecom

Ako imate malu djecu, svakako ih izvedite u šetnju. Pokušajte izbjeći park i mjesta velikih okupljanja i nosite sa sobom antiseptik i maramice. Tijekom boravka u kući nemojte zaboraviti na društvene igre koje ste i vi igrali kao djeca, a ako ipak nemate karte ili "Čovjeće ne ljuti se", na internetu možete pronaći brojne igre za koje su potrebni samo olovka i papir, a možete i sami izraditi igre pa će zabava biti još i veća

Proljetno čišćenje

Čišćenje je mnogima mrska aktivnost, ali onaj osjećaj koji u vama prevlada nakon što ga završite, uistinu je nezamjenjiv. Izvucite sve iz ormara, riješite se odjeće koju niste obukli više od godinu dana, posložite preostalu odjeću. Selektirajte i izbacite sve što vam je viška jer stvari koje niste koristili dulje vrijeme vrlo vjerojatno vam nikad više neće ni trebati. Budite racionalni i nemojte gomilati stvari. Nakon detaljnog čišćenja doma i zrak će se pročistiti, a to će vam omogućiti lakše disanje i bolje spavanje noću.

Kako napraviti antiseptik od 3 sastojka kod kuće? Saznajte na linku ili klikom na sliku!

Pogledati filmove i serije

Vjerojatno većina vas negdje ima popis filmova i serija koje su vam preporučili najbliži, ali i nikad niste imali vremena ih sve pogledati. Ovo razdoblje je idealno da ih sve prekrižite s popisa. Donosimo vam i nekoliko must watch filmova: Shutter Island, Contratiempo, Parasite, Fight Club, Pride and Prejudice. Ispecite kokice i uživajte u filmskim klasicima.

Amaterska umjetnost

Budući da su kazališta i muzeji zatvoreni do daljnjega, postanite sam svoj umjetnik. Vjerojatno negdje u nekoj ladici imate stare kistove, vodene boje, tempere ili kolaž. Skupite sav materijal, otiđite u dvorište ili na terasu i pustite mašti na volju. Kombinirajte boje, odaberite želite li apstraktno ili realistično djelo i probudite dijete u sebi. Ako će vam se vaše djelo na kraju i svidjeti, uvijek ga možete objesiti negdje u kući i s ponosom reći da ste to uradili upravo vi.

Postati kuhar

Ako vam je do sad nedostatak vremena bio izgovor za neznanje o kuhanju, to u ovakvim okolnostima više ne drži vodu. Prolistajte staru bakinu kuharicu ili pronađite jednostavne recepte na internetu te tako unaprijedite svoje kulinarske vještine. Jelima iznenadite sami sebe, ali i bližnje s kojima živite. Ova vještina itekako će vam koristiti i nakon izolacije, a tko zna, možda i otkrijete svoj dugo sakriveni talent.

Izraditi playlistu

Koliko puta ste šetali gradom sa slušalicama i razmišljali kako morate izraditi playlistu najdražih pjesama za svaku priliku, a ne da svaku pjesmu zasebno tražite? Izolacija je izvrsna za izradu playliste koju možete koristiti i nakon što ovo razdoblje završi. Napravite playlistu za primjerice izlete s prijateljima, za šetnju gradom, za romantične večeri i putem otkrijte neke nove pjesme i glazbenike.

Najnovije

Najčitanije