Uživajte u obiteljskom opuštanju!

Uživajte u obiteljskom opuštanju!

Uživajte u obiteljskom opuštanju!
  • Objavljeno: Nedjelja, 13.04.2014.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Obitelj i dom

U vremenima kada je stres postao sastavni dio života, nikada nije bilo toliko važno naučiti se opustiti. Stres se smatra vodećim uzročnikom niza bolesti, a zdravlje je ono što bi svakoj obitelji trebalo biti najdragocjenije.

Iako se možda vama tako ne čini, vaša djeca također mogu biti pod stresom. Ona su kao spužve kada je u pitanju vrsta energije koju šaljete. Kada ste pod stresom, oni to sigurno osjete i sami tada postaju tjeskobni.

Opuštanje čitave obitelji je jako važno za emocionalno i psihičko zdravlje svakog člana obitelji. Osim što će vas zajedničke opuštajuće aktivnosti povezati, također će vas podsjetiti koliko je lako opustiti se u društvu voljenih.

Vaša obitelj ne bi trebala biti izvor stresa, već sigurno utočište sreće, smijeha i opuštanja. Ako ste zaboravili kako se opustiti u krugu obitelji, donosimo vam nekoliko lakih i tradicionalnih načina koji su uvijek bili učinkoviti.

Prošećite prirodom

Imali ste naporan dan na poslu? Nemojte se sklupčati pred televizorom i izolirati, već okupite obitelj i prošećite prirodom. Svježi zrak je jako učinkovit kada je opuštanje u pitanju. Objasnite djeci da opuštanje nije samo razonoda, već je potrebno za zdravlje. Objasnite prvo sebi, a potom i njima da stres povećava rizik od nastanka raznih bolesti. Opuštanje će vam pomoći da razbistrite svoje misli i napunite se energijom koja je potrebna za donošenje ispravnih odluka.

Igrajte društvene igre

Iako je primamljivo izolirati se od svih kada ste pod stresom, trebate probuditi instinkt koji posjedujete. Vi ste društveno biće i najbolje funkcionirate kao dio društva. Naučite sebe i svoju djecu da postoje različiti oblici opuštanja. Zajedno odaberite društvene igre koje će zainteresirati vas i djecu. Uz njih ćete na trenutak zaboraviti na probleme, ali i pomoći djeci da razvijaju socijalne vještine u trenucima kada gube i pobjeđuju.

Vježbajte jogu

Iznenadit ćete se kada vidite kako vaša djeca neke položaje rade bolje od vas. To ni nije čudno jer je za djecu normalno da su fleksibilnija i više fokusirana na ono što rade. Tjelovježba je odličan način da se opustite, a za djecu nikada nije prerano da to nauče i shvate.

Budite kreativni

Dopustite umjetniku u sebi da izađe na vidjelo. Biti kreativan je odličan način da upotpunite svoje slobodno vrijeme i opustite se. Djeca su kreativna i pomognite im da zauvijek i ostanu takva. Kreativnost je često podcijenjena, a svi znamo da je u kriznim situacijama uvijek dobrodošla.

Duboko dišite

Duboko disanje je jednostavan način da se povežete sa svojom obitelji bez ikakvog razgovora. Uskladite disanje, sjednite udobno, zatvorite oči i opuštajte se. Objasnite djeci da je duboko disanje odličan način da se opuste prije i nakon svakog stresnog događaja.

Ručajte zajedno

Obiteljski obroci nisu nešto što bi trebalo biti luksuz i dio samo slobodnih dana. Barem jednom u danu objedujte zajedno. To je odlično vrijeme da djeca s vama podijele svoje probleme, ali i da ih naučite pravilima zdrave prehrane.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije