Za što sve iskoristiti pastu za zube?

Za što sve iskoristiti pastu za zube?

Za što sve iskoristiti pastu za zube?
  • Objavljeno: Subota, 28.01.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Obitelj i dom

Pasta za zube izbjeljuje, posvjetljuje, osvježava, uklanja mrlje, obnavlja i štiti caklinu. No, pasta za zube radi čuda mnogim stvarima, a ne samo zubima. Isti sastojci koji pomažu našim zubima, mogu pomoći i kod drugih stvari. Isprobajte ovih 15 trikova, uštedite vrijeme i novac te se uvjerite kako pasta za zube čini čuda.

Oslobodite se iritacije od ugriza kukca, herpesa i žuljeva

Te su iritacije kože najčešće bolne i svrbe. Nanesite malo paste za zube na mjesto ugriza kukca, ona će ukloniti svrab i smanjiti oteklinu. Pasta isušuje herpese i žuljeve, što omogućava brže zarastanje. Najbolje je da pastu, u ovim slučajevima, koristite noću.

Ublažite opekline

Za manje opekline, koje ne uključuju otvorene rane, pasta za zube može pružiti kratkotrajno olakšanje. Ona stvara osjećaj hlađenja opekline. Primijenite ju nježno, odmah nakon što se opečete. Pasta će smanjiti osjećaj žarenja i spriječiti otvaranje rane.

Neka prištići što prije prođu

Imate problema s prištićem? Stavite malo paste na njega prije nego pođete spavati. Ostavite da djeluje cijelu noć i ujutro isperite.

Riješite se neugodnih mirisa na rukama

Češnjak, riba, luk i razne druge namirnice mogu prodrijeti u stanice kože i zadržati miris dosta dugo, nekad čak i danima. Ispiranje ruku s pastom će ukloniti sve neugodne mirise.

Uklonite mrlje

Pasta za zube može uklonit teške mrlje s odjeće ili tepiha. Za odjeću, nanesite pastu izravno na mrlju i žustro trljajte dok ju ne uklonite, potom stavite na pranje kao i inače. Međutim, imajte ne umu da pasta za zube također može i izbijeliti tkaninu, stoga budite oprezni. Za mrlje na tepihu, nanesite pastu na mrlju, ribajte četkom i isperite odmah.

Očistite prljavu obuću

Pasta za zube je odlična za tenisice. Kao i kod mrlja na tepihu, nanesite pastu za zube izravno na prljavo područje, a zatim iščetkajte i obrišite krpom.

Uklonite tragove krede na zidovima

Djeca često znaju šarati kredom po zidovima. Vi ćete te se tih tragova jednostavno riješiti tako da na krpu nanesete pastu za zube i njome lagano istrljate zid.

Neka vaše srebro ponovo zablista

Vratite sjaj svom srebrnom nakitu ili drugim ukrasima od srebra. Utrljajte pastu za zube na nakit i ostavite da djeluje preko noći. Ujutro obrišite mekom krpom. Vratite im sjaj tako da im pružite blagi pilig pomoću četkice za zube, paste i vode. Isperite temeljito kako biste uklonili sve tragove paste.

Uklonite ogrebotine na CD - u

Pasta za zube ima odličan učinak na plitkim ogrebotinama. Nanesite tanak premaz paste na CD i lagano utrljajte. Zatim isperite čistom krpom.

Očistite tipke na klaviru

Tipke na klaviru zadržavaju ulje iz kože prstiju, što privlači prljavštinu i prašinu. Očistite ih mekom vlažnom krpom i pastom za zube, a potom pastu uklonite s tipki čistom krpom.

Osvježite dječje bočice

Ako je bočica poprimila miris mlijeka, upotrijebite pastu i četku za bočice. Dobro istrljajte bočicu, to će ukloniti sve neugodne mirise. Dobro isperite bočicu prije upotrebe.

Uklonite tamne mrlje s glačala

Kod željeznih glačala nakon nekog vremena se pojave tamne mrlje. Njih ćete lako ukloniti pastom za zube.

Spriječite magljenje naočala za ronjenje

Neki ronioci vjerojatno znaju za ovaj stari trik. Unutrašnjost naočala protrljajte pastom za zube kako bi se što manje maglile dok ste pod vodom. Pazite samo na intenzitet kojim trljate kako ne biste oštetili naočale.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije