8 uzbudljivih činjenica o seksu i ljubavi

8 uzbudljivih činjenica o seksu i ljubavi

8 uzbudljivih činjenica o seksu i ljubavi
  • Objavljeno: Nedjelja, 11.10.2015.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Seks i veze

Bez obzira na to jeste li u braku 30 godina ili ste u vezi tek nekoliko mjeseci, nikada ne možete znati sve o ljubavi. U nastavku saznajte osam uzbudljivih činjenica o seksu i ljubavi.

Žene su prave detektivke

Čak 48 posto žena priznalo je da je prije prvog spoja provjerilo Facebook-profil muškarca s kojim treba izaći. Bez obzira na to koliko ste iskusni u izlaženju i odnosu s muškarcima, svaki spoj većinu žena učini bar malo nervoznom. A provjeriti preko Googlea ili društvenih mreža što taj muškarac radi, voli ili želi, može uvelike pomoći na prvom sastanku.

Provjerite znate li prepoznati partnera koji vara!

Ljudi se žele vezati!

Čak 9 do 10 osoba priznalo je da želi dugu i stabilnu vezu. Iako u brak stupaju dosta kasno, većina ipak na kraju želi provesti svoj život s nekim.

Maženje je prirodni ''ubojica boli''

Hormon ljubavi, oksitocin, pomaže pri umanjenju boli kod glavobolje, menstrualnih te ostalih bolova.

Pročitajte sve o povezanosti hormona i želje za seksom.

Seksualno uzbuđenje smanjuje reakciju na ''gadljive'' stvari.

Ako vam prilikom seksa nešto zasmrdi, nećete reagirati isto kao i kada se to dogodi dok niste u krevetu s voljenom osobom. Na jednom sveučilištu u Nizozemskoj dokazano je da seksualno uzbuđenje smanjuje reakciju na stvari koje vam se gade jer nitko ne želi upropastiti orgazam beznačajnim ''gadarijama''.

Žene mogu učiniti da im glas bude više seksi

Muškarci baš i ne. Istraživanje je pokazalo kako žene mogu manipulirati svojim glasnicama da im glas zvuči više seksi, a sve kako bi zainteresirale svog partnera. Kada su muškarci pokušali promijeniti ton glasa, zvučao je samo lošije i nimalo seksi.

Provjerite što kaže znanost o ljubavi!

Zjenice se proširuju kada vidite nekog ''zanimljivog''

Možete izgledati nezainteresirano, no vaše će vas zjenice odati ako ugledate osobu koja vam se sviđa. U trenutku kada je vidite, one će se proširiti, a to je povezano sa seksualnim uzbuđenjem s obzirom na to da je dokazano da ono utječe na oblik zjenica.

Dio mozga ugasi se tijekom seksa

Tijekom ženskog orgazma dio mozga, amigdala, zadužen za strah i anksioznost, jednostavno se ugasi.

Razmišljanje o ljubavi povećava vašu kreativnost

Istraživanja su pokazala kako je ljubav povezana s kreativnošću. S obzirom na to da se vaša perspektiva mijenja kada ste zaljubljeni, imate i različite ciljeve poput braka, obveze i intimnosti. Ti ciljevi utječu i na to da mnogo kreativnije razmišljate.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije