5 najboljih vježbi koje možete odraditi za radnim stolom

5 najboljih vježbi koje možete odraditi za radnim stolom

5 najboljih vježbi koje možete odraditi za radnim stolom
  • Objavljeno: Četvrtak, 22.09.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Umjesto surfanja na internetu i pregledavanja Facebooka, slobodno vrijeme iskoristite za razgibavanje i vježbanje. Ako ste zaista dosljedni, s vremenom možete oblikovati tijelo i potaknuti mršavljenje.

Preporuka je svaki dan imati podsjetnik da je vrijeme za rekreaciju. Tako nećete zaboraviti na vježbanje i bolje ćete se osjećati.

U nastavku vam donosimo 5 vježbi koje možete odraditi za svojim stolom!

Vježba za bicepse

Ovom vježbom ćete ojačati ruke. Potrebna vam je stolica i stol.

Dok sjedite na stolici, stavite dlanove na donju stranu stola. Držite se uspravno i pokušajte podići stol gurajući s obje ruke.

Smršavite uz ove vježbe za cijelo tijelo!

Zadržite tu poziciju dok ne osjetite umor u rukama. Opustite ruke, odmorite nekoliko sekundi i ponovite vježbu nekoliko puta.

Vježba za trbušne mišiće

Ovo je vježba koju možete raditi da nitko ne primijeti. Aktivirat ćete donji dio trbuha i poprečne mišiće.

Dok sjedite na stolici, stavite desni lakat na stol. Podignite desno koljeno dok ne dodirne donju stranu stola. Gurajte lakat prema dolje, zategnite trbušne mišiće i zadržite taj položaj 30 sekundi. Prebacite se na lijevu ruku i nogu, i ponovite vježbu.

Čučnjevi

Čučnjevi će aktivirati stražnjicu i mišiće nogu. Ako nosite cipele s visokom potpeticom, skinite ih kada radite ovu vježbu.

Odmaknite stolicu kako biste dobili dovoljno prostora za čučnjeve. Stanite korak dalje od stolice i obje ruke stavite iza glave. Krenite u poziciju čučnja sve dok ne budete par centimetara od stolice. Zadržite položaj. Ustanite i ponovite vježbu nekoliko puta.

Vježba za tricepse

Za jačanje ove skupine mišića potrebno je uložiti više vremena.

Isprobajte intenzivne vježbe za ravan trbuh!

Stavite dlanove na rub stola i napravite korak naprijed. Polako savijte koljena i spuštajte se sve dok laktovi ne budu pod kutem od 90 stupnjeva. Polako ustajte sve dok ruke nisu opet u početnom položaju a koljena ravna. Ovu vježbu možete izvoditi i uz pomoć stolice.

Vježba za listove

Ova vježba zateže mišiće listova i zahtijeva održavanje ravnoteže.

Stanite pored stola i oslonite se jednom rukom na njega. Noge trebaju biti ravne i polako se podižite na prste. Zadržite taj položaj 3 sekunde. Polako se vraćajte u početni položaj i ponoviti vježbu nekoliko puta. Možete ju izvoditi i na jednoj nozi te na taj način više aktivirati mišiće nogu.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije