Ako želite izgubiti kilograme i biti sretniji, izaberite ovu aktivnost!

Ako želite izgubiti kilograme i biti sretniji, izaberite ovu aktivnost!

Ako želite izgubiti kilograme i biti sretniji, izaberite ovu aktivnost!
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 22.01.2018.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: www.bmg.hr

Poznato je da fizička aktivnost potiče dobro raspoloženje, smanjuje razinu hormona stresa i rizik od nastanka depresije.

Ples je uvijek bio dio ljudske kulture, rituala i proslava. To je ugodan način fizičke aktivnosti i pomaže nam da ostanemo u formi.

Znanstvenici su dokazali da ples smanjuje razinu stresa i ojačava imunitet. Ne iznenađuje činjenica da je ples jedna od najomiljenijih aktivnosti diljem svijeta, a razloge zbog kojih trebate početi s redovitim plesom otkrijte u nastavku.

Ples može povećati razinu energije, poboljšati držanje i koordinaciju, smanjiti razinu krvnog tlaka i kolesterola, smanjiti rizik od nastanka srčanih bolesti i ojačati vaše kosti.

Isprobajte neke od najzanimljivijih oblika plesa!

Plesanje je potpuno prirodan i intuitivan način za dovođenje tijela u formu, povećava razine energije i izdržljivost. U samo 30 minuta intenzivnog plesa možete sagorjeti 200 do 400 kalorija.

Ples je savršen način za povećanje mišićne mase i oblikovanje tijela. Pripada skupini aerobnih vježbi kao što su trčanje, rolanje, vožnja bicikla i hodanje. Neka istraživanja su pokazala da je ples znatno učinkovitiji od hodanja ili vožnje bicikla.

Povišena razina kolesterola i krvnog tlaka povećava rizik od nastanka niza bolesti, uključujući dijabetes tipa 2, bolesti srca, srčani udar i nakupljanje plaka na stjenkama krvnih žila. Plesanje će regulirati razinu krvnog tlaka i kolesterola.

Plesanje vam pruža priliku da zavolite svoje tijelo i prihvatite ga onakvim kakvo jest. Svladavanje novih koraka zadovoljit će vašu potrebu za postignućima i ojačati samopouzdanje.

Ako se upišete na tečaj plesa, upoznat ćete veliki broj ljudi sa sličnim interesima. Sve to može povećati krug poznanika i prijatelja, a znanstveno je dokazano da oni poboljšavaju zdravlje i značajno smanjuju rizik od nastanka depresije.

Ako želite uživati, biti sretni i zdravi, podarite sebi i svom tijelu 2 sata tjedno čiste relaksacije i zabave u Body music gymnasium studiu!

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za detoksikaciju

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije