Hranite se zdravo, vježbate i debljate se? Saznajte gdje griješite!

Hranite se zdravo, vježbate i debljate se? Saznajte gdje griješite!

Hranite se zdravo, vježbate i debljate se? Saznajte gdje griješite!
  • Objavljeno: Subota, 06.01.2018.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Depositphotos

Postoje razlozi zašto tjelovježba i prehrana ne daju željene rezultate!

Unosite premalo kalorija

Stvar je vrlo jednostavna: i kada jedete zdravo trebate paziti na kalorije. Ako ćete i dalje unositi više kalorija nego što ih potrošite, kilogrami će se gomilati. Ako ćete jesti manje i sagorijevat ćete više kalorija, gubit ćete i kilograme i masne naslage. Zato je važno znati koliko namirnice imaju kalorija i planirati obroke sukladno tome.

Izračunajte koliko kalorija trebate unijeti u danu!

Vježbanje i prehrana

Mnogi ljudi misle da kada vježbaju, ne trebaju paziti na prehranu. Istraživanja pokazuju da je omjer prehrane i tjelovježbe 80:20. To znači da je prehrana puno, puno važnija od tjelovježba ako želite izgubiti kilograme. Vježbe poput joge, pilatesa i lagani kardio treninzi su odlični za postizanje fleksibilnosti i kondicije ali nisu toliko dobri za mršavljenje. Ubacite vježbe s utezima i otporom vlastitog tijela ako želite skinuti kilograme i učvrstiti tijelo. I naravno, pazite što jedete.

Pretjerujete sa zdravom hranom

Čak i najzdravije namirnice ne trebate jesti u neograničenim količinama. Samo zato što znate da su zdrave to ne znači da ne sadrže kalorije. Par komada sušenog voća i par badema su odlična kombinacija za međuobrok. Ali to ne znači da trebate pojesti punu zdjelu.

Podcjenjujete važnost proteina

Neka istraživanja kažu da bi proteini trebali zauzimati barem trećinu dnevnog unosa kalorija. Manjak proteina može uzrokovati žudnju za nezdravim grickalicama. Razina šećera u krvi je niska i tijelo žudi za hranom koja će ju brzo podići, a to su najčešće čokolada, čips i sokovi puni šećera. Uglavnom, sve ono što vam ne treba.

Uvrstite u prehranu ovih 14 namirnica koje grade mišićnu masu!

Ne pijete dovoljno vode

Trudite se zdravo jesti i vježbate a čini vam se kako metabolizam i dalje nije dovoljno brz? To je možda zato što ne pijete dovoljno vode. Pokušajte povećati unos vode i smanjiti unos sokova, kave i energetskih napitaka.

Pijete alkohol

Alkohol jednostavno ne ide uz gubitak kilograma jer sva alkoholna pića obiluju praznim kalorijama koje nam ne osiguravaju potrebne nutrijente i pridonose osjećaju gladi. Kada alkohol unesemo u organizam, jetra ga se pošto poto želi riješiti. A čim je jetra u toj mjeri zauzeta detoksikacijom organizma, puno teže sagorijeva masti.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za detoksikaciju

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije