Otkrijte njemačku urbanu raznolikost!

Otkrijte njemačku urbanu raznolikost!

Otkrijte njemačku urbanu raznolikost!
  • Objavljeno: Četvrtak, 14.04.2022.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Francesco Carovillano, GNTB

Šarmantni gradovi sa zgradama svih stilova i epoha, sa svojim radionicama i ateljeima u kojima se kultiviraju, ali i dalje razvijaju tradicionalni zanati privlače turiste sa svih strana svijeta. Osim poznatih znamenitosti, Njemačka kao turistička destinacija nudi bogatstvo skrivenog blaga. Ovdje se drvene kuće susreću s industrijskom arhitekturom, a povijesne palače s Bauhausom. Dođite i uživajte u svom savršenom odmoru u šarmantnim starim gradovima i urbanoj gradskoj živahnosti, upoznajte inovativne vinare i kušajte novo nadahnute regionalne specijalitete. Radujte se lokalnim festivalima kao i živopisnom životu jer su napokon opet mogući. Pronađite svoj odmor, svoj vlastiti City Break!

Njemačka lokalna kultura usredotočuje se na svoju raznolikost u temi: "Green"!

Foto: Marcus Glahn, Stiftung Schloss Friedenstein Gotha für die Schatzkammer Thüringen

Ljudi koji posjećuju gradove u Njemačkoj mogu se radovati kulturnoj povijesti i živoj atmosferi, ali i uživanju u njihovim prostranim parkovima i zelenim površinama. Neposredno izvan gradova, ladanja i šume pruža se zelena opuštajuća pozadina.

Kako se urbani centri i ruralne regije zbližavaju – uz pomoć, između ostalog, povoljnih prometnih veza i inicijative Deutsche Bahn "Destination Nature" - dodaje se potpuno nova dimenzija doživljaja odmora: noćenje u gradu i istraživanje okoline ili odmor u ruralnim destinacijama u kombinaciji s užurbanošću urbanog života.

Slobodno vrijeme i avantura u njemačkim šumama

Foto: Patrick Kunkel, ZweiTälerLand Tourismus

Njemačka je jedna od najšumovitijih zemalja u Europi, s gotovo trećinom kopnene površine prekrivene šumom. Od područja Ruhra do Sauerlanda, od Kölna do regije Eifel ili od područja Rajne-Maine do brda Taunus, ovdje nikada niste daleko od prirode.

Zelene površine posjetiteljima nude obilje mogućnosti: oni željni opuštanja, na primjer, mogu napuniti baterije s mjestom za "šumsko kupanje", dok se oni avanturistički nastrojeni mogu upustiti u šetnje visinskim stazama u krošnjama drveća ili raznolikim "Adventure" parkovima.

Drugdje pak, šumarski muzeji i centri za posjetitelje u nacionalnim parkovima nude obrazovna iskustva. U mnogim šumskim regijama, rendžeri vode posjetitelje u obilaske u tajanstveni svijet šuma gdje se izbliza može istražiti život u šumama i šumski svijet.

Foto: Francesco Carovillano, GNTB

Izvor energije u srcu prirode

Foto: Michael Neumann, GNTB

Oko trećine njemačkog kopnenog područja pod posebnom je zaštitom kao parkovi prirode ili nacionalni parkovi, a pažljivo i odgovorno upravljanje prirodnim ljepotama zemlje omogućuje posjetiteljima da provedu nezaboravno i osnažujuće vrijeme. Mitovi i legende često okružuju zemljopisno istaknuta mjesta kao što su obale rijeka i litice, a mnogi posjetitelji vjeruju da posjeduju određenu energiju. Primjeri uključuju raspucane stijene Externsteine u Westfaliji, Nebeski put u blizini Nebre – mjesto gdje je otkriven Nebeski disk – Nebra, iz brončanog doba – i neolitske grobnice u šumi Everstorf u Mecklenburgu. Stijene pješčenjaka u Nacionalnom parku Saksonska Švicarska u blizini Dresdena također su stoljećima nadahnjivale ljude. Dobrodošli u Njemačku!

Više informacija potražite na linku Njemačke lokalne kulture

Foto: Jens Wegener, GNT

Vitashop

Najnovije

Najčitanije