Preporuka rutine za njegu osjetljive i dehidrirane kože iz francuskih ljekarni

Preporuka rutine za njegu osjetljive i dehidrirane kože iz francuskih ljekarni

Preporuka rutine za njegu osjetljive i dehidrirane kože iz francuskih ljekarni
 • Objavljeno: Srijeda, 31.03.2021.
 • Prosječno vrijeme čitanja:
 • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Kategorija: Zdravlje kože

U posljednje vrijeme sve više raste svijest o njezi kože, no mnoge žene i dalje nisu sigurne kakvu točno kožu imaju stoga ju ni ne njeguju pravilno. Upravo je dehidrirana koža stanje koje se često zanemaruje i, samim time, krivo tretira što dovodi do začaranog kruga.

Mnoge žene nisu ni svjesne da je njihova koža dehidrirana jer ili smatraju da imaju suhu kožu ili pak misle ako im je koža, primjerice, masna da samim time ne može biti dehidrirana.

Iako se suha i dehidrirana koža na prvu mogu činiti jednakima, zapravo je riječ o dvije potpuno različite problema. Suha koža je tip kože koji ne proizvodi dovoljno ulja, dok je dehidracija stanje kože (nedostatak potrebne vlage) i može se pojaviti kod bilo kojeg tipa kože, pa čak i masnog.

Osjetljiva i dehidrirana koža zahtijeva specijalnu njegu. Prije odabira proizvoda za njegu osjetljive i dehidrirane kože, važno je znati kako ju prepoznati. Dehidrirana koža može nastati zbog više uzroka. Najčešći od njih su:

 • vanjski uzroci (promjene vremena i godišnjeg doba)
 • nezdrava prehrana
 • nezdrav način života
 • manjak sna
 • korištenje agresivne kozmetike

Primijetite li neki od sljedećih simptoma, onda je vaša koža vjerojatno dehidrirana:

 • pojava ljuskica

 • koža bez volumena

 • umoran izgled kože

 • sivkasta koža bez sjaja

 • tamni podočnjaci

 • prerana pojava bora

 • osjetljivost kože

 • svrbež

Srećom, dehidrirana koža ne mora biti trajno stanje jer se može ublažiti pravilnom rutinom njege kože, odnosno korištenjem odgovarajućih preparata.

Kako tretirati dehidriranu kožu?

Ako ste primijetili neke od znakova dehidracije, za početak počnite s pravilnom rutinom njege kože. U svoju rutinu njege kože uvedite hijaluronsku kiselinu, jedan od najvažnijih sastojaka za tretiranje dehidrirane kože. Hijaluronska kiselina ima sposobnost vezivanja vode čime hrani stanice kože i umanjuje dehidraciju.

Za tretiranje osjetljive dehidrirane kože izaberite liniju proizvoda koji sadrže hijaluronsku kiselinu, kao što je Mixa Hyalurogel linija. U nastavku pročitajte našu preporuku rutine za njegu kože, ravno iz francuskih ljekarni.

Rutina njege dehidrirane kože

1. korak: čišćenje

Njega kože započinje čistom kožom. Iako mnogi imaju dojam da sredstvo za uklanjanje nečistoće s kože mora biti agresivno kako bi bilo učinkovito, to nije sasvim istinito. Pogotovo kod dehidrirane kože, agresivna kozmetika može učiniti više štete nego koristi.

Za prvi korak odaberite nježno sredstvo za čišćenje lica koje će ukloniti ostatke šminke i nečistoće. Naš prijedlog je Mixa Hyalurogel micelarno mlijeko koje je idealan spoj snage micela koje čiste kožu te mlijeka koje njeguje suhu i dehidriranu kožu. Obogaćeno je hijaluronskom kiselinom čime pruža dodanu hidrataciju i vraća vlagu.

Mlijeko nanesite pomoću blazinice na lice i oči. Zahvaljujući kvalitetnim sastojcima koža će biti savršeno čista, bez osjećaja zatezanja i iritacije.

2. korak: serum

Nakon uklanjanja nečistoće, svojoj koži pružite dodatnu hidrataciju u obliku Mixa Hyalurogel Ultra-Sensitive Serum gela, koji je namijenjen intenzivnoj hidrataciji osjetljive, normalne, dehidrirane i reaktivne kože. Serum je lagane teksture te trenutno umiruje kožu, a nelagoda, zatezanje i crvenilo djeluju umanjeno.

3. korak: hidratantna krema s hijaluronskom kiselinom

Zadnji korak u njezi kože je hidratantna krema koja će zaključati vlagu duboko u koži, primjerice Mixa Hyalurogel Light. Ova krema za lice pruža intenzivnu hidrataciju osjetljivoj normalnoj i dehidriranoj koži, tako što oslobađa neprekidnu hidrataciju tijekom 24 h i zadržava je u epidermisu. Jedinstvena lagana gelasta tekstura se brzo upija zbog čega se može koristiti u jutarnjoj rutini prije nanošenja šminke.

Rutina njege kože ne treba biti komplicirana kako bi bila učinkovita. To pravilo vrijedi za svaki tip kože, pogotovo za dehidriranu i osjetljivu. Važno je osluškivati potrebe svoje kože i koristiti proizvode koji će joj odgovarati, a izbor medicinski formulirane kozmetike uz prisustvo dermatologa, poput Mixe, je pravi pogodak. Ako na to dodamo provjerenu kvalitetu Mixa kozmetike s dugom tradicijom njege osjetljive kože cijele obitelji, onda znamo da rezultati neće izostati.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije