5 zdravstvenih problema koje možete riješiti seksom

5 zdravstvenih problema koje možete riješiti seksom

5 zdravstvenih problema koje možete riješiti seksom
  • Objavljeno: Subota, 20.11.2010.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Nije samo riječ o čistom hedonizmu, vođenje ljubavi zdravo je kao lijek za mnoge tegobe, osobito one psihosomatskog uzroka.

Često se žalite na višak kilograma, glavobolju ili loše raspoloženje? Sve te probleme rješavali ste različitim metodama, ali čini vam se da se ništa nije promijenilo na bolje? Premda mnogi još uvijek ne vjeruju, znanstveno je dokazano da seks blagotvorno djeluje na zdravlje. Sumnjate li i vi da ćete se na taj način riješiti nekih zdravstvenih problema, nudimo vam nekoliko odličnih razloga da se napokon počnete redovito seksati!

1. Ako nakon seksa osjećate umor, znači da ste se dovoljno iscrpili, što je itekako pozitivno. Znanstvenici tvrde da samo ljubljenje tri puta tjedno sagorijeva čak 7.500 kalorija godišnje što je kao da pretrčite 120 kilometara. Ne trebamo vam ni govoriti koliko bi se kalorija riješili da se seksate najmanje tri puta tjedno. Dakle, ako niste ljubitelj trčanja - ljubite se!

2. Ako niste primijetili, za vrijeme seksa diše se ubrzanim tempom, a to podiže razinu kisika u stanicama. Poznato je da kisik blagotvorno djeluje na rad svih vitalnih organa. Seksom se podiže i razina ženskog hormona estrogena koji blagotvorno djeluje na srce.

3. Za vrijeme seksa kod pripadnika jačeg spola, povećava se razina testosterona. Povećanje količine muškog spolnog hormona pomaže očuvanju kostiju i mišića. Osim toga seksom se smanjuje razina kolesterola.

4. Seksom se možete riješiti glavobolje i bolova uzrokovanih artritisom. Ako ste konstantno pod stresom i želite popraviti raspoloženje, ne postoji bolja terapija od seksa. Odličan je i za očuvanje prostate jer redovite ejakulacije čiste otpadne tvari koje se nakupljaju u toj žlijezdi.

5. Seks je važan element kvalitetne partnerske veze. Čini li vam se da ste se udaljili od partnera, seksajte se redovito jer niste ni svjesni koliko ćete se zbližiti. A sretni ljudi su zdraviji i duže žive.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Poboljšajte zdravlje štitnjače

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije