Kava - prehrambeni izvor antioksidansa
 
    O kavi
Moderan ritam života, utrka za karijerom, dugo radno vrijeme, obiteljske obaveze - svakodnevno smo se nebrojeno puta našli u situaciji da posegnemo za kavom kako bi nam pomogla da izdržimo dan.
Brojni ljubitelji kave znaju koliko ona može pomoći u otklanjanju umora, poboljšati mentalne sposobnosti, ali malo ih je upoznato s činjenicom da je kava bogat izvor antioksidansa, koji pozitivno djeluju na tjelesne funkcije. Dugo se kavi pripisivalo da je opasna za srce i živčani sustav, da povećava razinu kolesterola u krvi te da čak pospješuje pojavu određenih vrsta tumora. U studenome 1970. došlo je do preokreta. U Veneciji je tada održan Prvi biofarmakološki simpozij o kavi, nakon kojeg su uslijedili brojni seminari i predavanja koji su omogućili detaljniju analizu kave s dijetološkog, nutricionističkog i fiziološkog aspekta.
Danas, nakon tridesetak godina istraživanja i uspoređivanja rezultata, iz dana u dan stižu nam nove potvrde koliko je kava zdrava.
Najnovije
Najčitanije
- 
                Recept dana![Klasično kelj varivo: Jednostavan recept za zdrav i ukusan obrok]()  Klasično kelj varivo: Jednostavan recept za...1:30h12345
- 
                Recept tjedna![Juneći gulaš s krumpirom]()  Juneći gulaš s krumpirom1 h12345
- 
                Recept mjeseca![Sočni kolač od limuna i borovnica]()  Sočni kolač od limuna i borovnica1 h12345

 
             
             
             
             
             
             
                         
                         
                        