Probava

Probava

Probava
  • Objavljeno: Srijeda, 17.12.2008.
  • Broj pregleda: 9.689
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Problemi s probavom

Sve što uđe u naša usta mora proći put od devet metara koliko je u prosjeku dugačak naš probavni trakt. To putovanje može biti lako, ugodno i neprimjetno, a može biti neugodno, sporo i bolno. Zavisi sve od vas! Vaša je hrana, vaše gorivo, ono ste što jedete!

Svaki četvrti čovjek najmanje jednom ili dva puta tjedno ima probavne tegobe. Ta brojka je u stalnom porastu. Ipak, probava i tegobe vezane za nju su jedna od onih stvari koje ljudi ne shvaćaju ozbiljno, često ih zanemaruju, ponekad kriju i misle da će same od sebe nestati.

A najčešće se dogodi suprotno, male tegobe, koje uz malo volje, promjenu loših navika, uzimanje dodataka prehrani moguće riješiti relativno jednostavno i bezbolno, postaju ozbiljni zdravstveni problemi koje je bez liječničke pomoći nemoguće riješiti.

A ponekad su, nažalost i liječnici nemoćni. Ono smo što jedemo. Kako se odnosimo prema svom tijelu, tako nas ono služi. Budite pošteni prema sebi i recite kako se osjećate nakon dobrog, zdravog i ukusnog obroka, po mogućnosti u dobrom društvu, a kako nakon čokoladice, lisnatog peciva, komada pizze ili sličnih kvazi obroka za kojima obično posežemo u nedostatku vremena, u prolazu, na putovanjima.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Iskoristite chia sjemenke za ove ukusne kombinacije!

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Najnovije

Najčitanije