Prolom voda – Prirodna mineralna voda pH 8.8+

Prolom voda – Prirodna mineralna voda pH 8.8+

Prolom voda – Prirodna mineralna voda pH 8.8+
 • Objavljeno: Petak, 26.02.2021.
 • Prosječno vrijeme čitanja:
 • Broj riječi:
Izvor slike: PROMO

Što je Prolom voda?

Prolom voda predstavlja jedinstvenu vodu koja zahvaljujući prirodno visokoj alkalnosti, niskoj mineralizaciji i izraženoj aktivnosti hidrokarbonatnog iona povoljno djeluje na ljudski organizam.

Po čemu se razlikuje od „obične“ vode i koji su njezini blagotvorni učinci?

Rijetke su vode koje imaju približno prirodno visoku pH vrijednost kao Prolom voda. Ona može služiti kao sredstvo za optimalnu hidrataciju i funkcioniranje organizma te ima blagotvoran učinak na rad bubrega, urinalni trakt i gastroenterološki sustav.

Zašto je dobra za naš gastroenterološki sustav?

Prolom voda smanjuje kiselost želučanog soka, potiče sekretornu funkciju jetre i poboljšava pražnjenje žučne vrećice. Klinički dokazano pomaže kod kroničnog gastritisa, ulkusne i refluksne bolesti te disperzije.

Zašto je dobra i za urinarni trakt odnosno kako djeluje na njega i eventualne tegobe na tom području?

Prolom voda blagotvorno djeluje kod stanja kao što su kronična infekcija bubrega i mokraćnih puteva kamenca u bubrezima i mokraćnim putovima te stanja nakon kirurških intervencija na urinarnom traktu. Zbog niske mineralizacije brzo se eliminira iz organizma, djeluje kao izuzetno dobar prirodni diuretik. Povećanje diureze koristi se kod kamenaca svih sastava, jer se u urinu smanjuje koncentracija soli od kojih je formiran kamenac, olakšava se bolno mokrenje te sprječava zadržavanje mokraće.

Za što je još dobra?

Brzo i lako se resorbira iz probavnog trakta i dospijevanjem u krv povećava njenu alkalnu rezervu, izravno pojačavajući kapacitet bikarbonatnog puferskog sustava koji je najvažniji u održavanju acido-bazne ravnoteže organizma.

Koliko često se preporuča konzumirati Prolom vodu i u kojim količinama?

Ovisno od stanja organizma, preporučena dnevna količina je između 2 i 4 litre.

Kome je namjenjena?

Nema neželjenih učinaka nakon konzumacije Prolom vode i preporučuje se svima, uključujući i osobe s povišenim krvnim tlakom, sportaše, a sigurna je za trudnice i djecu.

PROLOM VODU MOŽETE NARUČITI:

REFERENCE:

 1. JEADV Barcelona 2003
 2. Gastroenterologija
 3. JEADV Munich 2001
 4. JEADV Paris 2004
 5. JEADV Sofia 2005
 6. PETRONIC.V prolom voda
 7. UROLOSKA VMA (Stjelja B) – prolom voda
 8. Venice 2001
 9. World congress Paris 2002

Najnovije

Najčitanije