Saznajte koji je vaš kamen prema mjesecu rođenja!

Saznajte koji je vaš kamen prema mjesecu rođenja!

Saznajte koji je vaš kamen prema mjesecu rođenja!
  • Objavljeno: Četvrtak, 09.05.2013.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Siječanj

Granat

Granat je kamen za mjesec siječanj i dragi kamen za drugu godinu braka. To je kamen romantične ljubavi i strasti. Povećava putenost, senzualnost i seksualnost. Donosi pozitivne misli i porast energije. Stvara samopouzdanje i osigurava uspjeh u karijeri. Pruža dobru zaštitu od zla. Iscjeljujuće djeluje na srce, krv, cirkulaciju i pluća. Osnažuje kosti i kožu. Izvrstan je za bolesti poput artritisa i reume jer daje energiju. Povezan je s korijenskom čakrom.

Iako možda mislite da je granat crveni dragulj, istina je da je granat dolazi u širokoj paleti boja. Kao amulet, bio je vrlo omiljen među putnicima, jer se govorilo da štiti čast i zdravlje.

Pogledajte sjemenke šipka i odmah ćete shvatiti kako je riječ "granat" izvedena od latinske riječi "granatus", što znači "žito" ili "sjeme".

Postoje mnogi mitovi i legende koje okružuju granat. Jedna biblijska legenda kaže da je Noa objesio granat na arku kako bi mu osvijetlio ​​put kroz mračne i olujne noći Božje srdžbe.

Grčki mit pripovijeda priču o Perzefoni, mladoj božici sunca, koji je oteo Had, bog podzemlja. Had ju je na kraju pustio, ali ne prije nego joj je ponudio sjemenke nara koje su jamčile njezin povratak. Tako je granat postao simbol vjernosti i predanosti.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Poboljšajte zdravlje štitnjače

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije