Najbolja kućna rješenja za migrene!

Najbolja kućna rješenja za migrene!

Najbolja kućna rješenja za migrene!
  • Objavljeno: Petak, 15.04.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Migrena je intenzivniji tip glavobolje. Karakterizira ju intenzivna i najčešće probadajuća bol na jednoj strani glave koja se pogoršava naglim pokretima i tijekom izlaganja jakom svjetlu. Migrena je vrlo često popraćena osjećajem žarenja na području ruku i nogu, mučninom i povraćanjem.

Najčešći uzročnici migrena su prekomjerna konzumacija alkohola, stres, buka, manjak sna, nezdravi životni stil i pušenje. Migrene možete ublažiti lijekovima protiv bolova, ali prvo isprobajte prirodna rješenja koja su se pokazala učinkovitima.

Tjelovježba

Znanstvenici iz Švedske su ustanovili da lagana aerobna tjelovježba može ublažiti simptome migrena. Naime, tjelovježba potiče oslobađanje endorfina koji ublažavaju bolove i popravljaju raspoloženje. Vježbanjem ćete potaknuti cirkulaciju krvi a slaba cirkulacija krvi povećava rizik od nastanka migrena i pogoršava simptome.

Ako vas muče migrene, očistite tijelo od teških metala!

Masaža

Masaža će vas opustiti i umirit će um. Ovo je jedan od najučinkovitijih i najdjelotvornijih načina za ublažavanje migrene. Masaža potiče cirkulaciju krvi i istovremeno opušta mišiće na području vrata i ramena čija je napetost usko povezana s nastankom migrene.

Omega 3 masne kiseline

One su ključne za ublažavanje upale i poboljšanje funkcioniranja mozga. Istraživanja su pokazala da osobe koje ne unose adekvatnu količinu omega 3 masnih kiselina, imaju povećan rizik od nastanka migrena. Možete ih unositi putem suplemenata ili masne ribe kao što je tuna, losos i sardine.

Provjerite kako zaustaviti migrenu uz pomoć himalajske soli!

Kava

Svakodnevna umjerena konzumacija kofeina može ublažiti migrene i popraviti raspoloženje. Kofein može uzrokovati i nastanak neželjenih nuspojava. Ako planirate povećati unos kave, svakako povećajte i unos vode kako biste spriječili dehidraciju.

Vitamin B3 (niacin)

Povećanjem unosa vitamina B3 (niacina) možete smanjiti rizik od nastanka migrena i ublažiti simptome. Niacin možete unositi putem suplemenata ili namirnica kao što su rajčice, orašasti plodovi, pileća jetrica, riba i zeleno lisnato povrće.

Đumbir

Đumbir ublažava mučnine, smanjuje upalu, ubrzava oporavak od infekcija i smanjuje rizik od nastanka kancerogenih stanica. Za još bolje rezultate, konzumirajte đumbir uz malo kurkume jer su istraživanja pokazala da ova kombinacija pomaže u prevenciji i ublažavanju niza stanja, uključujući i migrene.

Pripremite čaj od đumbira i kurkume!

Meditacija

Jedan od najčešćih uzročnika migrena je visoka razina stresa. Meditacijom ćete smanjiti razinu stresa, opustiti se i zaboraviti na svakidašnje probleme. Iako meditacija neće odmah pomoći, dugoročno će dati dobre rezultate i smanjite će učestalost migrena.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije