Prirodni načini kako da potaknete porod

Prirodni načini kako da potaknete porod

Prirodni načini kako da potaknete porod
  • Objavljeno: Četvrtak, 12.03.2009.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Narodni "recepti" za izazivanje poroda

Svoje maleno blago u sebi nosite već devet mjeseci, premašili ste termin, ali vaša beba naprosto ne želi izaći? Ako više ne možete dočekati vidjeti svoju bebu isprobajte narodne "recepte" za poticanje poroda. Naravno, prije nego što se odlučite za bilo koju od ovih tehnika, posavjetujte se s liječnikom, osobito ako ste imali komplikacija u trudnoći.

Vodite ljubav

Nakon 40 tjedana trudnoće velike su šanse da se nećete osjećati posebno seksi, no mnoge žene tvrde da im je seks pomogao izazvati porod. Neka istraživanja čak tvrde da sperma može stimulirati kontrakcije. Samo pripazite da seks ne prakticirate nakon što vam vodenjak pukne jer postoji rizik od infekcije.

Jedite pikantnu hranu

Pikantna hrana može izazvati porođaj. Iako nema konkretnog znanstvenog dokaza koji bi potvrdio teoriju, navodno pikantna hrana stimulira želudac i crijeva koji pak svojim kretanjem mogu pokrenuti maternicu i izazvati porod. Neke majke su uvjerene da im je pikantna hrana pomogla, no dobivanje trudova na pun želudac i nije baš najpametnija ideja, osobito kad je riječ o pikantnoj hrani.

Šetajte

Odlazak u šetnju može pomoći ubrzati stvar. Hodanje će povećati pritisak na djetetove glave na vrat maternice i pomoći pravilno ga namjestiti za porod. Ovo je jedna od najsigurnijih metoda poticanja poroda. Nema nikakvih mogućih štetnih posljedica ako lagano prošećete, za svaki slučaj obavezno sa sobom nosite mobitel. Neke majke tvrde da više od šetnje pomaže hodanje po stepenicama.

Hopsajte na lopti

Pokušajte "hopsati" na pilates lopti. Sjednite na loptu i kružite bokovima u krugovima ili u osmicama. To pomaže usmjeriti glavu čeda prema zdjelici. "Budući da je lopta napuhana, prilagođuje se vašem tijelu taman toliko da ne stvara pritisak na osjetljivu međicu tijekom trudova. U tom položaju moći ćete također kružiti bokovima. Ako je porod započeo na zadak, možete rabiti loptu za porod tako da dođete u polučučeći položaj što pomaže da se vaša zdjelica otvori kako bi se čedo moglo namjestiti u pravilan položaj", piše autorica Kelly J. Towsend u knjizi "Duhovni pristup rađanju".

Jedite ananas

Zaboravite na konzervirani ananas ili sok od ananasa, već odaberite svježi ananas koji bi vam mogao pomoći potaknuti porod. Ananas sadrži kemikaliju bromelain koja pomaže omekšati cerviks (grlo maternice) i ubrzati stvar.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Iskoristite chia sjemenke za ove ukusne kombinacije!

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije