Razbijeni najčešći mitovi o menstrualnim čašicama

Razbijeni najčešći mitovi o menstrualnim čašicama

Razbijeni najčešći mitovi o menstrualnim čašicama
 • Objavljeno: Nedjelja, 24.02.2019.
 • Prosječno vrijeme čitanja:
 • Broj riječi:
Izvor slike: Intimina

S proljećem na vratima pravi je trenutak za nove početke, nova iskustva i istraživanje! To znači da je vrijeme i za promjenu higijenskih, ali i intimnih navika, uz uštedu novca i očuvanje okoliša. Isprobajte menstrualne čašice koje će zasigurno donijeti potpuno novo iskustvo onih dana u mjesecu!

Donosimo osam najčešćih mitova o menstrualnim čašicama i jednako toliko istina koje će vas razuvjeriti i učiniti njihovom novom pobornicom.

 • MIT 1. Ako nikad niste imale seksualni odnos, ne možete koristiti menstrualnu čašicu.

Korištenje čašica neće utjecati na pucanje himena, te ih mogu koristiti i žene koje se nikada nisu upustile u seksualne odnose.

 • MIT 2. Morate biti spremne na rizik “gubitka” čašice unutar tijela.

Čašicu ne možete “izgubiti” tijekom korištenja jer vagina završava kod cerviksa. Čašice imaju i posebno dizajnirani držak koji će vam olakšati manevriranje, točnije, vađenje i pražnjenje.

 • MIT 3. Čašicu možete koristiti samo jednom za vrijeme mjesečnice.

Možete je upotrijebiti neograničeno mnogo puta tijekom menstruacije. Važno je pridržavati se uputstava o održavanju higijene. Osim toga, ništa vas ne sprječava da je koristite uvijek iznova - u tome i jest njihova najveća prednost! Menstrualna čašica može se koristiti i do pet godina, što znači da ćete i uštedjeti do 2500 kuna koliko žena prosječno potroši na proizvode za mjesečnicu u tih 5 godina.

Menstrualna čašica INTIMINA Lily Cup Compact

 • MIT 4. Ako čašicu ne ispraznite odmah, krv se može vratiti u maternicu.

Čašice su dizajnirane tako da svu krv zadržavaju na mjestu. Za razliku od tampona koji upijaju, one skupljaju krv te zato ne izazivaju suhoću, iritaciju ili neugodne mirise. Upravo zbog tog razloga, ovaj proizvod je odabir brojnih aktivnih žena. Menstrualna čašica Lily Cup Compact prva je sklopiva čašica na svijetu i zbog svoje udobnosti i praktičnosti čest je odabir sportašica.

 • MIT 5. Možete ih koristiti kao način kontracepcije.

Čašice vas nipošto neće zaštiti od trudnoće ili spolno-prenosivih bolesti. Ne zaboravite brinuti se o intimnom zdravlju, redovito se testirati i štititi odgovarajućim kontracepcijskim sredstvima.

 • MIT 6. Svoju menstrualnu čašicu čistite bilo kojim šamponom.

Održavanje - da, ali ne bilo čime! Čistite ih specijaliziranim sredstvima formuliranim za tu namjenu ili jednostavno iskuhavanjem u vodi nakon svakog ciklusa. INTIMINA menstrualne čašice su izrađene od 100% medicinskog silikona što ih čini hipoalergenima i jednostavnima za održavanje.

 • MIT 7. Odlazak na toalet dok koristite menstrualnu čašicu bit će kompliciran ili neizvediv.

Ako je čašica osigurana i pravilno namještena, svakodnevne radnje vam neće predstavljati nikakav problem! Čak suprotno, omogućit će vam slobodu onih dana u mjesecu jer pruža do 12 sati neprestane zaštite, tijekom dana i noći.

 • MIT 8. Čašica je neudobna i osjeti se tijekom nošenja.

Ako je koristite ispravno i prema uputstvima, nećete je ni osjetiti. Važno je da odaberete oblik i zapremninu koja odgovara vašem tijelu. Odabir ovisi o visini cerviksa, jačini krvarenja kao i jačini mišića zdjeličnog dna. Švedski brend INTIMINA ima nekoliko opcija koje će odgovarati vašim potrebama, a idealnu čašicu pronađite u najbližoj prodavaonici DM-a.

Vezani sadržaj:

Vitashop

Najnovije

Najčitanije