Vaše (vrlo osobno) zdravlje sa 20, 30, 40, 50 godina

Vaše (vrlo osobno) zdravlje sa 20, 30, 40, 50 godina

Vaše (vrlo osobno) zdravlje sa 20, 30, 40, 50 godina
  • Objavljeno: Četvrtak, 11.03.2010.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Infekcije urinarnog trakta

Nije lako govoriti o svojim "privatnim problemima". Od bolnog odnosa do neplanirane trudnoće, zabrinutost oko intimnog zdravlja utječe na žene u svakom desetljeću.

Žene u svojim dvadesetima imaju više seksa i više spolnih partnera nego starije žene. To povećava vjerojatnost od raznih vrsta bakterija koje žive na koži blizu vagine i rektuma koje će dospjeti u uretru i uzrokovati infekcije urinarnog trakta, koje karakterizira često i bolno mokrenje. Dvadesetogodišnjakinje, u usporedbi s drugima, također imaju veću vjerojatno da će koristiti kondome kao oblik kontracepcije i spermicide. Spermicidi mogu narušiti normalnu floru vagine, stvarajući okruženje koje je pogodno za razvoj loših bakterija.

Provjerite koji su simptomi infekcije urinarnog trakta!

Kako bi održali urinarni trakt bez neželjenih bakterija, mokrite neposredno nakon spolnog odnosa i uvijek se brišite od naprijed prema natrag. Nosite pamučne gaćice jer sintetički materijali stvaraju idealno okruženje za razvoj bakterija. Svaki dan pijte nezaslađen sok od brusnice. Istraživanja pokazuju da antioksidansi smanjuju sposobnost bakterija da se zadržavaju unutar mjehura. Bez obzira što pijete to znači da ćete češće mokriti i redovito ispirati bakterije iz urinarnog trakta. Ako sumnjate na infekciju urinarnog trakta, posjetite liječnika koji će liječiti infekciju antibioticima.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije