Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Geografski jezik

Geografski jezik

Geografski jezik
  • Objavljeno: Petak, 21.08.2015.
  • Broj pregleda: 29.293
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Kategorija: Usna šupljina

Definicija geografskog jezika

Geografski jezik je bezopasno stanje koje utječe na površinu vašeg jezika. Jezik je normalno pokriven sa sitnim, ružičasto-bijelim kvržicama (papilama). No kod geografskog jezika, u dijelovima na površini jezika (koje izgledaju kao mrlje) nedostaju papile i pojavljuju se kao glatki, crveni „otočići", često s malo podignutim brazdama.

Ove mrlje (lezije) daju jeziku izgled karte, to jest geografski izgled. Lezije se često izliječe u jednom području, a zatim se premjeste (migriraju) na drugi dio vašeg jezika. Geografski jezik je također poznat kao benigni migrirajući glositis.

Iako geografski jezik može izgledati alarmantno, on ne uzrokuje zdravstvene probleme i nije povezan s infekcijom ili rakom. Geografski jezik može ponekad uzrokovati neugodu te povećanu osjetljivost na određene tvari.

Sadržaj

Vezane teme

Komentari

Sponzorski članci

Napomena

Sumnjate li na pojedinu bolest i/ili stanje uvijek zatražite savjet liječnika ili ljekarnika. Nikad ne odgađajte posjet liječniku i ne zanemarujte savjet profesionalnog medicinskog osoblja zbog nečega što ste pročitali na portalu CentarZdravlja.

Sadržaj portala nije zamjena za profesionalni medicinski savjet, dijagnozu ili terapiju i nije prilagođen osobnim potrebama pojedinog korisnika.

Ako osjećate bol u prsima nazovite 194 odmah!