Celulitis

Celulitis

Celulitis
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 16.04.2018.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Celulitis je česta, potencijalno ozbiljna bakterijska infekcija kože. Celulitis se pojavljuje kao natečena, crvena površina kože, vruća i osjetljiva na dodir, a može se brzo širiti.
Kategorija: Infekcije

Liječenje celulitisa i lijekovi

Liječenje može uključivati oralne antibiotike. Vjerojatno ćete ponovno morati na kontrolu jedan do tri dana nakon početka terapije kako bi se osiguralo da reagirate na liječenje. Morat ćete uzeti antibiotik do 14 dana. U većini slučajeva, znakovi i simptomi nestaju nakon nekoliko dana.

Obično, liječnici propisuju lijek koji je učinkovit protiv streptokoka i stafilokoka. Bez obzira na vrstu antibiotika, važno je da uzimate lijekove kako je propisano i do kraja, čak i ako ste se počeli osjećati bolje.

Sadržaj

Vezane teme

Sponzorski članci

Napomena

Sumnjate li na pojedinu bolest i/ili stanje uvijek zatražite savjet liječnika ili ljekarnika. Nikad ne odgađajte posjet liječniku i ne zanemarujte savjet profesionalnog medicinskog osoblja zbog nečega što ste pročitali na portalu CentarZdravlja.

Sadržaj portala nije zamjena za profesionalni medicinski savjet, dijagnozu ili terapiju i nije prilagođen osobnim potrebama pojedinog korisnika.

Ako osjećate bol u prsima nazovite 194 odmah!