Slomljena ruka

Slomljena ruka

Slomljena ruka
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 16.04.2018.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Lom ruke može uključivati bilo koju od tri kosti u ruci: nadlaktična, palčana i lakatna kost. Jedan od najčešćih uzroka slomljene ruke je pad na ispruženu ruku.
Kategorija: Kosti

Definicija slomljene ruke

Lom ruke može uključivati bilo koju od tri kosti u ruci: nadlaktična, palčana i lakatna kost. Jedan od najčešćih uzroka slomljene ruke je pad na ispruženu ruku. Ako mislite da ste vi ili vaše dijete pretrpjeli lom ruke, tražite brzu liječničku pomoć. Važno je zaliječiti slomljenu ruku što je prije moguće, zbog pravilnog zacjeljivanja.

Tretman za slomljenu ruku ovisi o točnom mjestu i težini ozljede. Jednostavan lom se može liječiti suspenzijom, ledom i odmorom. Ozbiljno slomljena ruka može zahtijevati operaciju kako bi namjestili slomljene kosti ili kako bi usadili žicu, pločicu, šipku ili vijke na slomljenu kost, kako bi se održao pravilan položaj za vrijeme liječenja.

Sadržaj

Vezane temeSponzorski članci

Napomena

Sumnjate li na pojedinu bolest i/ili stanje uvijek zatražite savjet liječnika ili ljekarnika. Nikad ne odgađajte posjet liječniku i ne zanemarujte savjet profesionalnog medicinskog osoblja zbog nečega što ste pročitali na portalu CentarZdravlja.

Sadržaj portala nije zamjena za profesionalni medicinski savjet, dijagnozu ili terapiju i nije prilagođen osobnim potrebama pojedinog korisnika.

Ako osjećate bol u prsima nazovite 194 odmah!