Slomljena ruka

Slomljena ruka

Slomljena ruka
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 16.04.2018.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Lom ruke može uključivati bilo koju od tri kosti u ruci: nadlaktična, palčana i lakatna kost. Jedan od najčešćih uzroka slomljene ruke je pad na ispruženu ruku.
Kategorija: Kosti

Prevencija slomljene ruke

Lom ruke se obično događa u neplaniranom, neočekivanom trenutku. To je obično nemoguće predvidjeti ili spriječiti taj trenutak, ali ovi osnovni savjeti mogu vam ponuditi neku zaštitu.

Izgradite čvrste kosti
Namirnice bogate kalcijem, kao što su mlijeko, jogurt i sir, zaista mogu učiniti dobro vašem tijelu. Općenito normalna prehrana sa preporučenim unosom kalcija je najbolja, čak i nakon loma. Preporučena količina kalcija za žene se povećava s dobi i s menopauzom. Razgovarajte s liječnikom o tome koliko kalcija vam je potrebno.

Spriječiti padove
Pad na ispruženu ruku ili lakat je najčešći uzrok loma ruke. Da biste spriječili ovu čestu ozljedu, nosite kvalitetne cipele. Osvijetlite svoj životni prostor. Instalirajte rukohvate u kupaonici radi lakšeg izlaženja iz kade, ili rukohvate na stubištima, ako je potrebno.

Koristite zaštitnu opremu
Nosite zaštitu ako se bavite visokorizičnim aktivnostima, kao što su borilačke vještine, zimski ili ekstremni sportovi i drugi.

Sadržaj

Vezane temeSponzorski članci

Napomena

Sumnjate li na pojedinu bolest i/ili stanje uvijek zatražite savjet liječnika ili ljekarnika. Nikad ne odgađajte posjet liječniku i ne zanemarujte savjet profesionalnog medicinskog osoblja zbog nečega što ste pročitali na portalu CentarZdravlja.

Sadržaj portala nije zamjena za profesionalni medicinski savjet, dijagnozu ili terapiju i nije prilagođen osobnim potrebama pojedinog korisnika.

Ako osjećate bol u prsima nazovite 194 odmah!