Kronično zatajivanje srca

Kronično zatajivanje srca

Kronično zatajivanje srca
  • Objavljeno: Utorak, 26.03.2019.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Ljudi koji pate od kroničnog zatajivanja srca pogođeni su dugotrajnim neučinkovitim pumpanjem srca, što vodi slabom kolanju krvi i prekomjernom nakupljanju u tkivima tijela.
Kategorija: Srce

Liječenje kroničnog zatajivanja srca

Vaš će liječnik vjerojatno propisati diuretik, koji će suvišnu tekućinu iz tkiva izlučiti mokraćom, i ACE inhibitore od kojih se periferne krvne žile šire i olakšavaju rad srca. Osim toga može vam propisati lijekove koji jačaju rad srca, primjerice digoksin ili, u nekim slučajevima, beta-blokatore. Također vas može liječiti kako bI se spriječio daljnji razvoj uzroka.

Primjerice, ako patite od koronarne bolesti, možda će vam savjetovati da svakodnevno uzimate aspirin, koji smanjuje rizik od infarkta. Liječnik će pratiti stanje vašeg srca i prilagoditi vrstu i dozu lijekova prema potrebi.

U nekim slučajevima lijekovi neće djelovati pa se može razmotriti presađivanje srca ako potencijalni primatelj ne pati od kakve druge teške bolesti.

Iz knjige dr. Miriam Stoppard "Zdravlje za cijelu obitelj"

Sadržaj

Vezane temeSponzorski članci

Napomena

Sumnjate li na pojedinu bolest i/ili stanje uvijek zatražite savjet liječnika ili ljekarnika. Nikad ne odgađajte posjet liječniku i ne zanemarujte savjet profesionalnog medicinskog osoblja zbog nečega što ste pročitali na portalu CentarZdravlja.

Sadržaj portala nije zamjena za profesionalni medicinski savjet, dijagnozu ili terapiju i nije prilagođen osobnim potrebama pojedinog korisnika.

Ako osjećate bol u prsima nazovite 194 odmah!