Sindrom slomljenog srca

Sindrom slomljenog srca

Sindrom slomljenog srca
  • Objavljeno: Utorak, 26.03.2019.
  • Broj pregleda: 20.901
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Sindrom slomljenog srca je privremeno stanje koje izazivaju stresne situacije, kao što je smrt voljene osobe. Osobe sa sindromom slomljenog srca mogu osjetiti iznenadnu bol u prsima ili misliti da imaju srčani udar.
Kategorija: Srce

Liječenje sindroma slomljenog srca

Ne postoje standardne smjernice za liječenja sindroma slomljenog srca. Liječenje je slično kao kod srčanog udara dok se jasno ne postavi dijagnoza. Većina ljudi ostaje u bolnici dok ne ozdravi.

Nakon što je jasno da je sindrom slomljenog srca uzrok simptoma, liječnik će vjerojatno propisati ACE inhibitore tj. inhibitore angiotenzin konvertirajućeg enzima, beta blokatore i diuretike. Ovi lijekovi pomažu smanjiti opterećenje na srce i mogu spriječiti daljnje napade. Mnogi pacijenti se potpuno oporave u roku od jednog do dva mjeseca. Pitajte svog liječnika koliko dugo ćete uzimati te lijekove nakon što se oporavite.

Postupci koji se često koriste kod liječenja srčanog udara, kao što su angioplastika i stavljanje stenta, ili čak operacija, nisu korisni kod liječenja sindroma slomljenog srca. Ovi postupci tretiraju blokirane arterije koje nisu uzrok sindroma slomljenog srca. Koronarna angiografija se često koristi kod dijagnosticiranja točnih uzroka bolova u prsima.

Sadržaj

Vezane teme

Sponzorski članci

Napomena

Sumnjate li na pojedinu bolest i/ili stanje uvijek zatražite savjet liječnika ili ljekarnika. Nikad ne odgađajte posjet liječniku i ne zanemarujte savjet profesionalnog medicinskog osoblja zbog nečega što ste pročitali na portalu CentarZdravlja.

Sadržaj portala nije zamjena za profesionalni medicinski savjet, dijagnozu ili terapiju i nije prilagođen osobnim potrebama pojedinog korisnika.

Ako osjećate bol u prsima nazovite 194 odmah!