Svinjski fileti s jabukama i kupinama

Svinjski fileti s jabukama i kupinama

Svinjski fileti s jabukama i kupinama
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Sočni fileti zaslađeni s jabukama i kupinama.
Vrijeme pripreme: 1 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • Sastojci

  • 500 g svinjskih fileta
  • 2 čajne žličice suncokretovog ulja
  • 150 ml povrtnog temeljca
  • 150 ml suhog rosea
  • 1 velika žlica svježeg timijana, narezanog
  • 1 velika žlica meda
  • 2 zelene jabuke, očišćene i narezane te uvaljane u 1 velikoj žlici svježe iscijeđenog soka od limuna
  • 175 g svježih kupina
  • 2 čajne žličice kukuruznog brašna
  • 4 čajne žličice soka od limuna
  • sol
  • papar

Priprema

Izrežite višak masnoće sa svinjetine te narežite filete na centimetar debele kriške.

Zagrijte ulje u tavi koja se ne lijepi, a zatim dodajte svinjetinu i pecite ju na 4 - 5 minuta, taman dok dobije lagano smeđu boju. Uklonite svinjetinu i ocijedite ju na upijajućem papiru. Sačuvajte sokove koji su se iscijedili.

Prelijte temeljac i vino preko sokova te dodajte timijan i med. Dobro promiješajte i dovedite do trenutka da se sve pirja, a zatim dodajte svinjetinu i jabuke.

Nastavite pirjati, nepokriveno, na pet minuta.

Dodajte kupine, začinite solju i paprom te pirjajte na još 5 minuta.

Pomiješajte kukuruzno brašno sa sokom od limuna te dodajte u tavu. Miješajte dok se umak ne zgusne.

Poslužite vruće uz kuhani krumpir.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti