Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Lazanje s plodovima mora

Lazanje s plodovima mora

Lazanje s plodovima mora
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Broj pregleda: 3.197
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Energetska vrijednost: 618 kcal / 2.585,71 kJ

Sastojci

Nutritivne vrijednosti

Prepune povrćem, ove lazanje čine hranjiv i zdrav obrok.
Vrijeme pripreme: 1:20h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Priprema

Zagrijte pećnicu na 180°C. Zagrijte 2 žlice ulja u tavi. Dodajte komorač, luk i 2 češnja češnjaka. Kuhajte 5 minuta dok luk ne omekša. Dodajte peršin i sjemenke komorača. Kuhajte 1 do 2 minute, zatim dodajte lignje i losos. Kuhajte 1 minutu. Dodajte škampe i plodove mora. Kuhajte 30 sekundi. Zatim procijedite plodove mora.

Preostali umak vratite na laganu vatru, dodajte vino, limunovu koricu i mrkvu. Kuhajte 5 minuta. Dodajte rajčice, dobro promiješajte i kuhajte 3 do 4 minute. Zatim dodajte mahune, šparoge i grašak. Poklopite i kuhajte 5 minuta.

Namastite lim za pečenje. Poslažite kore za lazanje, dodajte povrće, zatim kore pa opet povrće i tako dok sve ne posložite. Pomiješajte ricotta sir s jajima i parmezanom, začinite s malo muškatnog oraščića, soli i paprom po želji. Smjesu ravnomjerno prelijte po zadnjem sloju kore za lazanje te prelijte s preostalim maslinovim uljem.

Pecite 30 minuta, ili dok lazanje ne poprime zlatno smeđu boju. Poslužite odmah.

Komentari

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti