Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

3 greške u njezi suhe kože

3 greške u njezi suhe kože

3 greške u njezi suhe kože
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 27.01.2014.
  • Broj pregleda: 209
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Suha i nadražena koža zimi je problem velikog broja ljudi, naročito tijekom zime. Trebate znati da se ne morate pomiriti sa suhom kožom i da možete napraviti puno toga kako bi ona postala mekana i glatka.

Često griješimo kada je u pitanju njega kože. Promijenite svoje navike i ubrzo ćete primijetiti prve rezultate.

Suha koža je nekad dehidrirana koža

Ako losion za tijelo nanosite 2 puta dnevno, ujutro i navečer, velika je vjerojatnost da ne unosite adekvatnu količinu vode. Suha koža ima male pore i zategnuta je, a dehidrirana koža se ne sjaji i može imati mrlje.

Jeste li znali da je za njegu suhe kože najbolje kokosovo ulje?

Losion za tijelo nanosite 2 puta dnevno. Ujutro ga je potrebno nahraniti kako biste nadomjestili hranjive tvari potrošene tijekom noći, a prije spavanja ga je potrebno nahraniti kako bi se koža tijekom noći regenerirala.

Piling treba raditi u umjerenim količinama

Osobe, koje imaju problema sa suhom kožom, često rade piling kako bi uklonili mrlje i učinili ju glatkom, ali to nije najbolje rješenje. Česti pilinzi mogu uzrokovati iritaciju i upalu, kao i intenzivni proizvodi za čišćenje lice.

Piling radite jednom tjedno. Ostale dane za uklanjanje nečistoća s lica koristite običnu vodu. Koža se rijetko toliko jako uprlja da trebate koristiti proizvode za čišćenje. Naravno da posebnu pažnju trebate posvetiti čišćenju šminke s lica.

Korištenje krivih proizvoda

Osobe koje imaju suhu kožu često koriste guste i teške kreme. Molekule ovih proizvoda su prevelike i ne mogu prodrijeti u kožu, stoga ni nemaju nikakve koristi. Ako još uvijek niste odabrali proizvod koji odgovara vašem tipu kože, posavjetujte se s liječnikom.

Isprobajte prirodna rješenja za suhu kožu!

Serumi su odlični jer su njihove molekule male i lako prodiru u kožu. Tražite kreme s protuupalnim djelovanjem kako biste smanjili crvenilo i svrab kože.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za sigurno izlaganje suncu

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najčitanije zanimljivosti