Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Oboljeli od raka trebaju pratiti ovaj tip prehrane!

Oboljeli od raka trebaju pratiti ovaj tip prehrane!

Oboljeli od raka trebaju pratiti ovaj tip prehrane!
  • Objavljeno: Utorak, 18.10.2016.
  • Broj pregleda: 7.806
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Ravnoteža pH u tijelu je od velike važnosti za svakog čovjeka, a ne samo za pacijente koji boluju od raka. Nažalost, teško je držati se prehrane koja održava organizam alkalnim jer većina hrane koju unosimo u organizam je nezdrava brza hrana, koja sadrži visoku razinu kemikalija i toksina. Takva nezdrava prehrana stvara kiselo okruženje u tijelu i na taj način znatno povećava rizik od raka i razvoja drugih zdravstvenih problema.

Stoga je od velike važnosti slijediti zdravu, alkalnu prehranu kako bi vratili tijelu ravnotežu i ubrzali procese zacjeljivanja. Alkalna dijeta će vam pomoći u borbi protiv upala i osigurat će stabilnost organizma.

Isprobajte alkalnu vodu koja potiče mršavljenje i uklanja umor!

Alkalna prehrana se treba temeljiti na organski uzgojenom, zelenom lisnatom povrćem. Konzumirajte cvjetaču, kupus, brokulu, korjenasto povrće, grah, orašaste plodove i sjemenke, leću i grašak, luk, češnjak, poriluk, vlasac i bezglutenske žitarice, poput riže ali u ograničenim količinama.

Možete konzumirati neograničene količine voća i povrća, a namirnice poput mesa i ribe konzumirajte nekoliko puta tjedno.

Izbjegavajte šećer. Šećer smanjuje razinu magnezija u tijelu i na taj način podržava rak. Prirodne šećere kao što su agava i med, također treba eliminirati iz prehrane. Umjesto toga, možete konzumirati nezaslađeni pire od jabuke, smokve, suhe marelice ili svježi ananas.

Također izbjegavajte mliječne proizvode s obzirom na poticanje kiseline u tijelu, što može izazvati upalu, propadanje kostiju i potiče rak.

Saznajte koje alkalne namirnice trebate konzumirati svakodnevno!

Izbjegavajte ljepljive žitarice s glutenom jer uzrokuju upalu. Izbjegavajte raž, cjelovite žitarice, pšenicu, tjesteninu, kruh, kekse, kolače, muffine, krekere i sve pekarske proizvode. Možete konzumirati quinou, heljdu i amarant. Izbjegavajte gotove bezglutenske proizvode jer sadrže dodane šećere i procesuirana ulja.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Isprobajte ove ukusne i sočne poslastice s tikvicama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najčitanije zanimljivosti