Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Sunčane pjege

Sunčane pjege

Sunčane pjege
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 09.08.2010.
  • Broj pregleda: 2.381
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Nakon 40-ih godina nekima se počnu pojavljivati smeđe pigmentacije po ramenima, leđima, dekolteu, šakama i licu, kao podsjetnik na duga izlaganja suncu davno prije. Nakon uživanja na suncu, sad je došao račun kojeg treba platiti, a to je oštećenje kože. Često skrivate ruke ili dekolte zbog tzv. staračkih pjega?

Više ih ne morate skrivati jer se mogu uspješno ukloniti. Postoje razni tretmani, kao primjerice laseri, IPL i AFT uređaji. Da ne govorimo o abraziji, peelingu i sličnom. Problem je što većina tretmana daje slabe rezultate uz brojne komplikacije, poput crvenila kože i ožiljaka.

Sada se pitate kako sigurno ukloniti sunčane pjege bez komplikacija, što jednostavnije, što sigurnije i sa što manje tretmana? IPL i AFT uređaji su sigurno metoda izbora, ali potrebno je prosječno 2 do 5 tretmana. Slično je s frakcijskim laserima. Erbium i CO2 laser nisu baš preporučljivi. Što preostaje? Imamo Pulsed Dye laser, ali nažalost tretman nije baš ugodan.

No, što onda izabrati? Imamo dalje tzv. KTP i aleksandrit laser, eventualno diodni laser. No je li to najbolje? Nije nikako najbolje. Čini se da je metoda izbora tzv. Q-switched KTP laser koji inače služi za uklanjanje crvenih tetovaža. Rezultati su s navedenim laserom ne samo najbolji i najsigurniji, nego je potreban i znatno manji broj tretmana u odnosu na ostale metode i tretmane.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za sigurno izlaganje suncu

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najčitanije zanimljivosti