Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Ženama u tridesetima ljubav važnija od karijere

Ženama u tridesetima ljubav važnija od karijere

Ženama u tridesetima ljubav važnija od karijere
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 30.03.2009.
  • Broj pregleda: 555
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Žene koje ulaze u tridesete godine jednom su možda bile inspirirane ambicioznom junakinjom iz filma 'Working Girl' - spremne učiniti sve što je potrebno da napreduju u poslu. No, trenutno ih većina pronalazi inspiraciju iz beznadne romantičarke Bridget Jones.


Pronaći muškarca uz kojeg će se skrasiti, postao je vrhunski prioritet za dvije trećine tridesetogodišnjakinja, piša MailOnline.

U istraživanju koje je provedeno na uzorku od 1800 žena, njih više od 80 posto reklo je da su u savršenoj dobi za udaju.

Žene žele biti izvrsne u svemu

I iako je ljubav prioritetna, samo je pet ispitanih žena reklo da očekuju da će, navršivši 30. postati poželjnije muškarcima. Trećina žena smatra da će postati neprivlačnije kad uđu u četvrto desetljeće života i ta ih činjenica zastrašuje. Broj rođene djece majki starijih od 40 godina se od 1997. do 2007. udvostručio.

Avivah Wittenberg-Cox, autorica knjige 'Why Women Mean Business' kaže da je dobro redefinirati ciljeve.

- Žene ne moraju nužno doći do samog vrha. Najčešće žele biti izvrsne u svemu što čine: izvrsne majke, kćeri, žene, djevojke, volonterke i poslovne žene.

Obitelj iznad karijere je prije deset godina značilo neprofesionalnost

- Presretna sam što ulazim u tridesete. Ne znam zašto, no od 12. rođendana sanjam da uđem u tu dob. Nema ništa elegantnije od ljepote žene u tridesetima, kad napokon zna tko je - rekla je  Jennifer Love Hewitt u svojoj 29. godini.

Prije deset godina, bila je sasvim druga priča jer su žene koje su donosile odluke o braku proglašavane neprofesionalnima.

- Sjećam se kad sam napunila 30. i odlučila odgoditi ideju da imam djecu i da se udam. Osjećala bih se nelojalnom ako bih se odlučila za obitelj iznad karijere - kaže 40-godišnja Jayne Laurier, IT konzultantica u Leedsu.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Godišnji horoskop za 2017. godinu

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najčitanije zanimljivosti