Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Apsces

Apsces

Apsces
  • Objavljeno: Srijeda, 29.07.2015.
  • Broj pregleda: 91.485
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Kategorija: Koža

Kako apsces izgleda?

Apsces je bolna gnojna upala koja je uzrokovana bakterijskom infekcijom. Apscesi  se mogu podijeliti u dvije vrste:

  • Oni koji se razvija samo pod kožom
  • Oni koji se razvijaju unutar tijela.

Apsces kože se često pojavljuje kao natečena, gnojem ispunjena kvržica ispod površine kože ili može izgledati više kao otvorena rana na koži. Apscesi su često crveni i bolni. Čir je čest primjer kožnog apscesa.

Apscesi unutar tijela obično nisu vidljivi i teže ih je identificirati. Oni se mogu razvijati unutar organa, kao što su pluća ili mozak ili u prostorima između organa, uzrokujući bol.

Sadržaj

Vezane teme

Komentari

Sponzorski članci

Napomena

Sumnjate li na pojedinu bolest i/ili stanje uvijek zatražite savjet liječnika ili ljekarnika. Nikad ne odgađajte posjet liječniku i ne zanemarujte savjet profesionalnog medicinskog osoblja zbog nečega što ste pročitali na portalu CentarZdravlja.

Sadržaj portala nije zamjena za profesionalni medicinski savjet, dijagnozu ili terapiju i nije prilagođen osobnim potrebama pojedinog korisnika.

Ako osjećate bol u prsima nazovite 194 odmah!