Dijeta Francuskinja

Dijeta Francuskinja

Dijeta Francuskinja
  • Objavljeno: Srijeda, 18.04.2018.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Depositphotos

O dijeti

Umjesto pijenja dijetnih napitaka i provođenja sati u teretani, na Dijeti Francuskinja ćete uživati u nekoliko obroka punomasnog sira, fileta mignona i creme brulea (u francuskim porcijama, naravno) i dugoj šetnji kroz grad.

Knjiga potiče čitatelje da prihvate francuski odnos prema hrani koji se više brine za kvalitetu hrane nego količinu, čestu kupovinu sezonskih proizvoda i slasne obroke umjesto hrane na brzinu. Tijekom trotjednog programa buđenja, u dnevnik ćete pisati sve što pojedete. Kada je problem identificiran, prilagođavate svoje navike mjesec do tri mjeseca tako da smanjujete porcije i odričete se gaziranih napitaka. Drugo je samo održavanje.

S ovom dijetom Mireile Guiliano prezentira plan temeljen samo na njenim vjerovanjima i zapažanjima - uglavnom da Francuskinje ne preskaču obroke, niti broje kalorije ili vježbaju satima u teretani, ali ipak su većinom mršave. Rođena Francuskinja Guiliano nije profesionalni nutricionist (niti ona to tvrdi) ali se morala vratiti francuskim prehrambenim navikama da se riješi kilograma koje je nakupila tijekom studiranja u Americi. S obzirom da je živjela u Americi mnogo godina, u mogućnosti je opisati kako se prehrambene navike Francuza i Amerikanaca razlikuju. Iako knjiga sadrži dosta nesigurne tvrdnje i spekulacije, Guiliano ipak daje neke znanstvene preporuke. Na primjer, unos voća i povrća može smanjiti ukupan unos kalorija. A tko se može buniti protiv kontrole težine kroz male promjene i ukusnu hranu?

Odaberi dijete za usporedbu, možeš odabrati najmanje dvije dijete.

Vitashop
Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za detoksikaciju

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Vitashop