Sočni biskvit "na šalice" s borovnicama - jednostavan kolač gotov za pola sata
 
    Ako vam se jede nešto slatko, a kod kuće imate samo bazične sastojke za biskvit i malo voća - na pravom ste mjestu. Ovaj jednostavan kolač se priprema "na šalice" veličine 2 decilitra, tako da vam neće trebati niti kuhinjska vaga.
Ovaj biskvitni kolač je vrlo jednostavan, a može utažiti nepredviđenu želju za slatkim. Posebno će biti ukusan ako ga dodatno obogatite aromom vanilije ili ruma po želji, a boja biskvita će biti posebno jarka i privlačna ako koristite domaća jaja. U nastavku pročitajte popis sastojaka i postupak pripreme za sočni biskvit s voćem.
Sastojci:
- 3 jaja
- 1 šalica šećera
- 1 šalica brašna
- 1 šalica kiselog vrhnja ili jogurta
- 100 gama maslaca ili 1 dl ulja
- aroma vanilije ili rum po izboru
- 1 prašak za pecivo
- 250 grama borovnica (ili drugog voća po izboru)
- šećer u prahu za posipanje
Priprema:
- Upalite pećnicu na 170 °C.
- Za mjeru se uzima šalica od 2 dl. Pjenasto izmiješajte jaja, šećer i vanilin šećer, pa dodajte brašno s praškom za pecivo te jogurt (ili vrhnje) i ulje ili omekšali maslac.
- Sve jednolično izmiješajte i ulijte u lim za pečenje obložen masnim papirom. Ravnomjerno rasporedite voće po vrhu tijesta.
- Pecite oko 35 minuta i provjerite čačkalicom ako vam se čini da je kolač pečen ranije.
- Kada je kolač gotov, pospite ga šećerom u prahu.
Vezani sadržaj:
- 
	Trik za najbolje palačinke: Nema veze sa sastojcima, iznenadit ćete se u čemu je stvar! 
- 
	Čudo od čokolade: Recept za čudesno jednostavan kolač od samo nekoliko sastojaka 
- 
	Limun kocke: Brzi kolač od limuna koji će oduševiti vašu obitelj i goste 
Najnovije
Najčitanije
- 
                Recept dana![Klasično kelj varivo: Jednostavan recept za zdrav i ukusan obrok]()  Klasično kelj varivo: Jednostavan recept za...1:30h12345
- 
                Recept tjedna![Juneći gulaš s krumpirom]()  Juneći gulaš s krumpirom1 h12345
- 
                Recept mjeseca![Sočni kolač od limuna i borovnica]()  Sočni kolač od limuna i borovnica1 h12345

 
             
             
             
             
             
             
                         
                         
                        