Najzdravije namirnice za lipanj

Najzdravije namirnice za lipanj

Najzdravije namirnice za lipanj
  • Objavljeno: Srijeda, 01.06.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Jesti sezonski znači jesti najbolje!

I dok sve vrste voća i povrća imaju odlično djelovanje na zdravlje, njihove prave vrijednosti ćete dobiti tek kada ih počnete jesti za vrijeme njihove sezone. Sezonska hrana je hrana koja se uzgaja u doba kada je to predviđeno. Tada je najjeftinija, najsvježija i najukusnija.

Sezonski znači jeftinije

Kupovanje sezonskih namirnica će svakako poštedjeti vaš novčanik. Čak i onda ako se namirnice uvoze, kada su u pitanju sezonske, uvoze se po nižim cijenama, zbog čega ih manje plaćate. Za uzgoj se ulaže manji napor, namirnica je puno, cijena je jeftinija, a u konačnici ih plaćate znatno manje.

Sezonski znači više nutritivnih tvari

Nakon ubiranja plodova, njihova nutritivna vrijednost odmah počinje opadati. Brojni vitamini u voću i povrću jednostavno nestaju nekoliko dana nakon ubiranja. Kupovanje sezonskih namirnica znači više vitamina, minerala i fitokemikalija.

Sezonski znači ukusno

Sezonski proizvodi su svježi, a svježe je uvijek ukusnije. Ako su namirnice provele 10 dana u kartonskim kutijama, naravno da ne možete očekivati da će biti jednako ukusne kao svježe.

Sezonski znači prirodno

Jesti sezonski znači poštedjeti prirodu i sačuvati okoliš. Za uzgoj sezonskih namirnica potrebno je manje pesticida i tako čuvamo okoliš. Umjetni uzgoj hrane je postao velika prijetnja okolišu, stoga je krajnje vrijeme da počnemo jesti sezonski.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Doručak - recepti za savršen početaka dana

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije