Ovo povrće potiče mršavljenje, povećava libido i štiti od raka!

Ovo povrće potiče mršavljenje, povećava libido i štiti od raka!

Ovo povrće potiče mršavljenje, povećava libido i štiti od raka!
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 30.05.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Samo jedna porcija cikle je dovoljna za povećanje razine energije i regulaciju krvnog tlaka. Učestalo konzumiranje cikle može pomoći u prevenciji različitih vrsta raka, ublažavanju simptoma artritisa i održavanju zdrave tjelesne težine. Brojna istraživanja su pokazala da cikla ima odlično djelovanje na zdravlje cjelokupnog organizma, a mi vam donosimo najznačajnije prednosti.

Potiče mršavljenje

Jedna šalica cikle sadrži tek 60 kalorija i jako puno vlakana, što ovu namirnicu čini odličnom za mršavljenje i prevenciju nakupljanja suvišnih kilograma.

Povećava libido

Stari Rimljani su ciklu koristili kao prirodni afrodizijak, a istraživanja su pokazala da cikla potiče cirkulaciju krvi na području genitalija, što povećava želju za seksom.

Cikla ima moćno antikancerogeno djelovanje

Preliminarna istraživanja su pokazala da cikla može smanjiti rizik od nastanka različitih vrsta raka, naročito raka kože i pluća.

Sok od cikle detoksicira i smanjuje krvni tlak!

Ima moćno antioksidacijsko djelovanje

Cikla je odličan izvor antioksidacijskih spojeva koji smanjuju razinu slobodnih radikala u tijelu i smanjuju rizik od nastanka različitih vrsta raka, srčanih bolesti, dijabetesa i kronične upale.

Ima moćno protuupalno djelovanje

Do upale u tijelu dolazi kada smo izloženi kroničnom stresu, bakterijskim ili virusnim infekcijama. Istraživanja su pokazala da je upala povezana s povećanim rizikom od nastanka sljedećih stanja i poremećaja:

Cikla potiče eliminaciju toksina

Cikla ima odlično detoksikacijsko djelovanje i potiče eliminaciju štetnih kemijskih spojeva iz tijela. Na taj način cikla štiti zdravlje jetre, organa čija je primarna funkcija eliminacija toksina i štetnih kemijskih spojeva.

Pročitajte zašto još volimo ciklu.

Cikla poboljšava mentalno zdravlje

Znanstvenici su ustanovili da cikla može smanjiti rizik od nastanka depresije. Odličan je izvor triptofana, spoja kojeg pronalazimo u sastavu nekih antidepresiva.

Ciklu možete konzumirati na različite načine, a jedan od najpopularnijih i najzdravijih je svježe iscijeđeni sok od cikle. Ciklu nemojte previše termički obrađivati jer na taj način smanjujete njezinu nutritivnu vrijednost.

Mjere opreza

Stručnjaci ističu da se sve osobe koje boluju od bubrežnih bolesti prije početka svakodnevnog konzumiranja cikle posavjetuju s liječnikom jer cikla može povećati rizik od nastanka komplikacija.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije