Smršavite brže koristeći se ovim psihološkim trikovima!

Smršavite brže koristeći se ovim psihološkim trikovima!

Smršavite brže koristeći se ovim psihološkim trikovima!
  • Objavljeno: Utorak, 28.06.2016.
  • Broj pregleda: 2.039
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Istraživanja su pokazala da smo u stanju bez poteškoća pojesti manje, a da se i dalje osjećamo jednako sitima. Svi želimo postići i zadržati zdravu tjelesnu težinu, a samo nekolicina u tome uspijeva bez poteškoća. To ćete puno lakše ostvariti ako počnete prakticirati neke jednostavne psihološke trikove, kao što su brojanje kalorija, izbjegavanje televizora dok jedete ili korištenje manjih tanjura.

Postavljajte si pitanja

Ako želite pojesti kolač, prvo se pitajte je li taj kolač vrijedan kalorija koje ćete unijeti. Također, pitajte se je li bolje sada pojesti kolač ili normalno večerati poslije. Tada ćete se prisjetiti da jesti zdravo znači i jesti više. Zdrav obrok će vas učiniti sitijima od jednog kolača. Pitajte sami sebe želite li ili trebate li to? Ako želite, onda nemojte pojesti. Ako trebate, onda pojedite.

Pripremite smoothie od rajčice za mršavljenje!

Na tanjuru uvijek ostavite barem malo hrane

Roditelji djeci vrlo često govore da pojedu sve što je na tanjuru. Ovo je jako velika greška u odgoju. Ne morate pojesti sve na tanjuru, a ostatak možete pojesti malo kasnije. Jedan veći obrok je bolje podijeliti na dva manja.

Zamislite da se igrate

Igrajte se sami sa sobom tako da razmislite o tome koliko kalorija dnevno smijete unijeti. Bit će vam zabavno dok otkrivate koju hranu smijete jesti, a koju ne da biste ostali unutar granice dozvoljenog dnevnog unosa kalorija.

Stvorite averziju prema nekim namirnicama

Ako ste ljubitelj brze hrane, izdvojite malo vremena za edukaciju i proučavanje kako se brza hrana proizvodi i što sve sadrži. To će vas vjerojatno držati dalje od takvih proizvoda jer će vam sigurno biti puno manje primamljivi.

Obratite pažnju na ono što jedete

Veliki broj ljudi će sjediti ispred televizora ili računala dok jedu. Na taj način će pojesti puno više od planiranoga, a to neće ni osjetiti. Kada jedete, obratite pažnju na obrok i svoj želudac. Velika je vjerojatnost da ćete se puno prije osjećati sitima.

Pripremite alkalnu vodu koja potiče mršavljenje i uklanja umor!

Koristite manje tanjure

Manje porcije su prvi korak u mršavljenju, a u tome će vam pomoći korištenje manjih tanjura. Kada koristite manje tanjure, mozak će percipirati da je riječ o velikim porcijama. Mislit ćete da je tanjur više pun nego što zapravo je.

Uskladite stolnjak s bojom tanjura

Istraživanja su pokazala da ovaj jednostavan trik uistinu pomaže u kontroli apetita. Znanstvenicima još uvijek nije jasno zašto je to tako, ali se trik pokazao uspješnim.

Pijte vodu iz visokih čaša

Visoke čaše imaju isti kapacitet kao i neke manje čaše, ali će se vama činiti kao da pijete više. Ovo je odličan trik za osobe koje vole piti sokove i visokokalorična pića.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Doručak - recepti za savršen početaka dana

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Najnovije

Najčitanije