Najbolje ljetno voće i povrće za smoothie!

Najbolje ljetno voće i povrće za smoothie!

Najbolje ljetno voće i povrće za smoothie!
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 27.06.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Dani postaju sve dulji, a noći sve vruće, zbog čega je jako važno hidratizirati tijelo i opskrbiti ga nutritivnim spojevima. Jedan od najlakših načina za to je povećan unos voća i povrća koje ima veliki udio vode, vitamina i minerala.

Preuzmite vodič koji će vam pomoći pripremiti tijelo za plažu!

Svi volimo popiti osvježavajući i ukusni smoothie. Da bi vaš smoothie bio što zdraviji, a vaše tijelo hidratizirano i nahranjeno, svakako u svoj smoothie počnite dodavati namirnice čija je sezona sada na vrhuncu.

Mango

Mango će smoothieju dati kremastu teksturu zahvaljujući velikom udjelu topivih vlakana koji pomažu sastojcima da se dobro izmiješaju. Mango je sočan i sladak, što ga čini savršenim ljetnim osvježenjem. Jako je dobar izvor vlakana i vitamina B6, a odličan izvor vitamina A i C. Prije nego dodate mango u smoothie, uklonite koru i sjemenku.

Pripremite 3 smoothieja za brži metabolizam i mršavljenje!

Breskve

Breskve sadrže čak 10 različitih vitamina. Jako su dobar izvor dijetalnih vlakana, vitamina A, niacina, kalija, vitamina C i antioksidanata. Breskve će smanjiti razinu slobodnih radikala u tijelu i spriječiti oštećenja uzrokovana vanjskim faktorima. Dat će kremastu teksturu i lagani osvježavajući okus. Breskvama nemojte uklanjati koru. Koristite svježe zrele breskve kako bi okus smoothieja bio još bolji.

Kupine

Kupine sadrže elaginsku kiselinu koja ima moćno antioksidacijsko djelovanje i smanjuje rizik od nastanka raka. Kupine sudjeluju u prevenciji prijevremenih znakova starenja. Pružit će vam vitamine, ali nemojte očekivati da će dati naročito sladak okus. Kupine su dobar vitamina E, folne kiseline, magnezija, kalija i bakra, a jako dobar izvor dijetalnih vlakana, vitamina C, K i mangana.

Pripremite smoothie koji usporava starenje!

Krastavci

Krastavci sadrže čak 95% vode i dobar su izvor vitamina K, vitamina B kompleksa, bakra, kalija, vitamina C i mangana. Osvježavajući okus krastavaca se odlično slaže uz većinu drugih namirnica. Krastavce svakako ogulite i uklonite sjemenke. Krastavci su također jako dobar izvor vitamina A, magnezija, fosfora i mangana.

Limeta

Limeta će vašem smoothieju dati osvježavajući okus. U smoothie možete dodati sok i koricu limete kako bi okus bio još bolji. Limeta je dobar izvor kalcija, željeza i bakra, a odličan izvor dijetalnih vlakana i vitamina C.

Popravite raspoloženje, pamćenje i koncentraciju uz ova 2 smoothieja!

Lubenica

Lubenica je slatka i sočna, a vašem smoothieju će dati osvježavajući okus. Sadrži velik udio vode što ju čini savršenom za hidrataciju cjelokupnog organizma. Jako je dobar izvor vitamina C koji jača imunološki sustav i vitamina A koji štiti zdravlje kože, kostiju i očiju.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za detoksikaciju

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Najnovije

Najčitanije