Što se krije u brzoj hrani?

Što se krije u brzoj hrani?

Što se krije u brzoj hrani?
  • Objavljeno: Petak, 16.09.2016.
  • Broj pregleda: 501
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Štetnost unošenja brze hrane u organizam je već svima dobro poznata, no znate li što zaista sadrži pojedina brza hrana? Krenimo redom.

Prženi krumpirići

Krumpirići prženi u dubokom ulju i na kraju izdašno posoljeni. Ovaj jednostavan recept je pravi agresor na zdravlje. Prženi krumpirići koje naručimo u restoranu brze hrane često imaju više od 15 sastojaka, uključujući šećer i umjetne boje. Također sadrže i konzervanse koji u velikim količinama izazivaju probleme s vidom.

Hamburgeri

Hamburgeri se rade od mljevenog mesa što i nije tako strašno. No, meso za hamburgere iz restorana brze hrane može biti puno hormona rasta i antibiotika. Jedno istraživanje je čak pokazalo da neki hamburgeri imaju i po 100 kalorije više nego što je navedeno na deklaraciji.

Provjerite kako brza hrana narušava pamćenje!

Gazirani sokovi

Mislite da je isto kupite li gazirano piće u dućanu ili ga naručite u lancu brze hrane? Istraživanja pokazuju da naručenim gaziranim pićem unesete više kalorija jer ga poslužuju u većim količinama što većina nas i popije do kraja.

Sendvič

Sendviči iz restorana brze hrane često sadrže prženo jaje. Ono što nazivaju „prženim jajetom“ sadrži modificirani kukuruzni škrob, sojino ulje, trigliceride srednjeg lanca, propilenglikol, umjetni dodatak okusa, limunsku kiselinu, ksantan gumu, a bjelanjci i žumanjci su navedeni zasebno.

Hot dog

Hrenovke koje se nalaze unutar peciva sadrže u potpunosti samljeveno meso, kožu i kosti, velike količine soli, zasićene masnoće, nitrate i konzervans koji je povezan sa dijabetesom i rakom.

Pileći medaljoni

Pileći medaljoni osim mesa sadrže i mljevene kosti, krvne žile, živce, vezivno tkivo i kožu. I oni su puni soli i masti koji su povezani s pretilošću, dijabetesom i bolestima srca.

Saznajte kako brza hrana smanjuje IQ kod djece!

Milkshake od jagode

Osim mlijeka i šećera, milkshake od jagode sadrži fruktozu, kukuruzni sirup i konzervanse kao što su natrij benzoat , umjetne okuse i boje. Jedini sastojak koji nedostaje su jagode.

Umaci

Prvi sastojak na popisu bilo kojeg umaka posluženog u restoranu brze hrane je šećer. To može biti i saharoza, dekstroza, maltoza, rižin sirup, ječmeni slad, visoko fruktozni kukuruzni sirup ili nešto drugo, a krajnji rezultat je isti: brzi unos mnoštva kalorija sa gotovo nula prehrambenih vrijednosti.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za detoksikaciju

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Najnovije

Najčitanije