Vruća čokolada i kurkuma: najzdraviji hit napitak ove zime?

Vruća čokolada i kurkuma: najzdraviji hit napitak ove zime?

Vruća čokolada i kurkuma: najzdraviji hit napitak ove zime?
  • Objavljeno: Srijeda, 23.12.2020.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Kurkuma je jedan od najpopularnijih začina diljem svijeta.

Iako dolazi iz Indije, kurkuma kao začin koristi se u cijelom svijetu i popularan je dodatak u mnogim kuhinjama diljem svijeta. Popularnost kurkume svakako je povezana s kurkuminom, aktivnom tvari koja pozitivno utječe na zdravlje.

Kurkuma pomaže kod mnogih zdravstvenih stanja: ublažava simptome artritisa, pomaže u prevenciji brojih vrsta karcinoma, može smanjiti rizik od nastanka Alzheimerove bolesti i Parkinsonove bolesti, pomaže u liječenju Crohnove bolesti, lupusa i psorijaze itd.

Isto tako, kurkuma potiče metabolizam, poboljšava cirkulaciju i pomaže radu mozga, a čokolada sadrži serotonin, hormon sreće, pa vas ovaj ukusni napitak čini sretnijima i zdravijima.

Čokolada i kurkuma – hit recept

Ova pomalo neobična kombinacija u kratkom je vremenu postala pravi hit u svijetu. Razlog je vrlo jednostavan – ne samo da je vrlo ukusno, nego je i zdravo! Razlog je zasigurno kurkumin, aktivni sastojak kurkume koji mu daje ljekovita svojstva, ali popularnosti doprinosi i izvrstan okus napitka te popularnost kurkume u prahu kao dodatka prehrani kojeg mnogi koriste.

Recept za čokoladni napitak s kurkumom je vrlo jednostavan, ima samo 3 sastojka i gotov je za tren. Čokoladni napitak s kurkumom ima aromatičan okus, a moćna kurkuma dat će mu zanimljivu, intenzivnu boju. Bademovo mlijeko sadrži malo masti, a puno vitamina pa će cijeli napitak učiniti manje kaloričnim, ali nutritivno bogatim.

Recept za čokoladni napitak s kurkumom možete pronaći klikom na sliku ili na linku.

Vezani sadržaj:

Najnovije

Najčitanije