Zavolite jutro i budite jutarnji tip!

Zavolite jutro i budite jutarnji tip!

Zavolite jutro i budite jutarnji tip!
  • Objavljeno: Subota, 20.07.2013.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Jeste li primijetili da početak dana u velikoj mjeri odredi nastavak dana. Kada se stvari u jutarnjim satima odvijaju lagano i po planu, vi ste opušteniji tijekom ostatka dana.

Što ako samo buđenje za vas predstavlja loš početak dana? Nekim osobama je jutro najgori dio dana i sve bi dali da ga mogu jednostavno prespavati. Kako biste bili zadovoljniji i sretniji, vrijeme je da zavolite jutro i da za sebe bez sumnje možete reći da ste jutarnji tip osobe.

Doručkujte zdravo

Vaš dan treba početi s doručkom koji sadrži složene ugljikohidrate i proteine kako bi vas držao sitim do ručka. Pojedite omiljene pahuljice od cjelovitih žitarica s jogurtom, napravite tost s maslacem od kikirikija, ne zaboravite na smoothie koji također može biti odličan jutarnji obrok. Također uživajte i u kavi jer je dokazano da povećava razinu koncentracije.

Izađite na svježi zrak

Vježbanje u jutarnjim satima je nešto najbolje što možete napraviti za svoje tijelo i um. Čak i ako ćete samo hodati nekoliko minuta do dućana, to će biti sasvim dovoljno. Istraživanja su pokazala da fizičke aktivnosti uz vodu imaju još bolji učinak. Stoga ako vam je u blizini jezero, more ili potok, još bolje.

Slušajte zvukove prirode

Ako niste u mogućnosti izaći van ili vam se baš i ne ide, slušajte snimke zvukova prirode. Nedavno istraživanje je pokazalo da zvukovi prirode imaju blagotvorno djelovanje na um, naročito u jutarnjim satima. Otvorite prozore dok se spremate za posao ili namjestite da vas budi zvuk pjeva ptica ili valova.

Popijte vruću čokoladu

Nedavno istraživanje je pokazalo da flavonoidi iz vruće čokolade potiču dobro raspoloženje, povećavaju koncentraciju i pomažu u donošenju odluka. U vrućoj čokoladi uživajte bez grižnje savjesti, ali samo ako je od najmanje 70% kakaa. Proteini i ugljikohidrati iz mlijeka će vam pomoći da ostanete siti do ručka, a razinu šećera u tijelu će održavati stabilnom.

Uzmite si vremena

Osim ako ste zaspali, a imate neke obveze, ne morate odmah iskočiti iz kreveta. Dajte si nekoliko minuta vremena. Istežite se, dišite duboko i dopustite umu i tijelu da počnu raditi kao jedno.

Pomirišite mentu

Znanstvenici su dokazali da miris mente poboljšava raspoloženje i povećava razinu koncentracije, a također smanjuje osjećaj umora. Držite pored krevete vrećicu s bombonima od mente i pomirišite ih čim se probudite.

Smijte se

Smijanje, pa čak i ako je na silu, je jedan od najjednostavnijih načina da popravite svoje raspoloženje. Ako dan započnete s osmijehom, povećavate vjerojatnost da ćete se smijati i ostatak dana.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za detoksikaciju

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Najnovije

Najčitanije