Pileća prsa s ružmarinom omotana slaninom

Jednostavno, a tako slasno!
Vrijeme pripreme: 30 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 4 čajne žličice češnjaka
- 4 polovice pilećih prsa, bez kostiju i kože
- sol i papar, količina po želji
- 4 grančice svježeg ružmarina
- 4 debele kriške slanine
Priprema
Zagrijte roštilj na srednje visoku toplinu i lagano nauljite rešetke.
Pospite 1 čajnu žličicu češnjaka na pileća prsa i začinite sa solju i paprom. Položite jednu grančicu ružmarina na pileća prsa. Zamotajte slaninu oko piletine tako da pridržava ružmarin. Uz pomoć čačkalica pričvrstite slaninu uz pileća prsa.
Pecite pileća prsa sve dok više ne budu ružičasta u sredini i dok se svi sokovi ne iscijede, to jest oko 8 minuta po strani. Budite stalno u blizini roštilja kako vam meso ne bi zagorilo zbog masnoće koja curi iz slanine. Izvadite čačkalice prije posluživanja.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Jela od mesaPileći ražnjići u marinadi od meda45 min12345
-
Jela od mesaPiletina s roštilja u marinadi od meda1:25h12345
-
Jela od mesaRažnjići od piletine, ananasa i paprike35 min12345
-
Jela od mesaPiletina u korici od oraha i ružmarina40 min12345
-
Jela od mesaPiletina u ružmarinu35 min12345
Popularni recepti
-
Jela od mesaPohane hrenovke u tijestu - corn dog30 min12345
-
JuheKrem juha od poriluka i krumpira40 min12345
-
Jela od mesaJuneće šnicle u saftu2:40h12345
-
DesertiCheesecake sladoled s jagodama20 min12345
-
DesertiJagode u čokoladi10 min12345
-
Jela od mesaMesne okruglice punjene sirom40 min12345