Pileći curry s jogurtom

Pileći curry s jogurtom

Pileći curry s jogurtom
  • Objavljeno: Utorak, 19.08.2025.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Savršena kombinacija jogurta i začina u ovom aromatičnom pilećem curryju.
Izvor slike: Canva
Vrijeme pripreme: 50 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Pileći curry s jogurtom popularno je jelo koje spaja nježnost piletine s aromama curry začina i osvježavajućom kremastošću jogurta. Ovaj recept je jednostavan za pripremu, a rezultat je ukusno i hranjivo jelo koje se lako uklapa u svakodnevni jelovnik.


TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Sastojci

  • 600 g pilećih prsa, narezanih na komadiće

  • 3 žlice jogurta (po mogućnosti grčki ili nemasni)

  • 1 žličica curry praha

  • 1 žličica mljevenog đumbira

  • 1 žličica mljevenog kima

  • 1 žličica kurkume

  • 1 žličica slatke crvene paprike

  • 1 manji luk, sitno nasjeckan

  • 2 režnja češnjaka, usitnjena

  • 2 žlice maslinovog ulja

  • 150 ml pilećeg temeljca ili vode

  • Sol i papar po ukusu

Nutritivne vrijednosti

Nutritivne vrijednosti odnose se na 1 porciju (približno 250 g):

  • Energija: 320 kcal

  • Proteini: 28 g

  • Masti: 15 g

  • Ugljikohidrati: 12 g

  • Vlakna: 2 g

  • Prirodni šećeri: 5 g


Priprema

  1. U zdjeli pomiješajte jogurt s curryjem, đumbirom, kimom, kurkumom i paprikom. Dodajte komadiće piletine i dobro ih premažite marinadom. Ostavite da odstoji 30 minuta na sobnoj temperaturi ili u hladnjaku do 2 sata.

  2. U velikoj tavi zagrijte maslinovo ulje i pirjajte luk dok ne postane staklast. Dodajte češnjak i kratko ga popržite.

  3. Dodajte mariniranu piletinu i pržite na srednje jakoj vatri dok ne dobije laganu boju sa svih strana.

  4. Ulijte pileći temeljac ili vodu, posolite i popaprite. Poklopite i kuhajte na laganoj vatri 15-20 minuta dok piletina ne omekša i umak se malo reducira.

  5. Po potrebi dodajte još malo vode ili temeljca da umak ostane kremast.

  6. Poslužite jelo toplo, posipano svježim začinskim biljem.

Prijedlog za serviranje

Pileći curry odlično se slaže s basmati rižom ili povrćem kuhanim na pari.

Dodatni savjeti

  • Za intenzivniji okus možete dodati malo svježeg đumbira ili čili papričice.

  • Jogurt u umaku možete zamijeniti kokosovim mlijekom za egzotičniju verziju.

  • Marinada s jogurtom čini piletinu sočnijom i mekšom.

  • Jelo je moguće pripremiti i unaprijed, a okusi će se dodatno prožeti nakon hlađenja.

Vezani sadržaj:

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti