Piletina na lovački: Recept za jednostavan gulaš koji ćete poželjeti jesti barem jednom tjedno

Piletina na lovački: Recept za jednostavan gulaš koji ćete poželjeti jesti barem jednom tjedno

Piletina na lovački: Recept za jednostavan gulaš koji ćete poželjeti jesti barem jednom tjedno
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 12.02.2024.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Canva

Lovački gulaš od pilećeg mesa je savršena kombinacija tradicije i bogatstva okusa. Priprema ovog jela počinje s izrezanim komadima sočnog pilećeg mesa, koje se lagano pirja u bogatom umaku od rajčice, luka i začina. Dodatak svježeg povrća poput paprike, mrkve i šampinjona obogaćuje aromu i umak u kojem se meso kuha dok ne postane savršeno mekano.

Kako bi se postigla savršena konzistencija umaka i mekoća mesa, gulaš se kuha na laganoj vatri, omogućavajući svim sastojcima da se spoje i prožmu okusima. Na kraju se jelo začini prstohvatom svježeg peršina i posluži toplo, idealno uz svježe pečeni kruh ili domaću palentu.

Sastojci:

  • 1 pile
  • 3 stabljike celera
  • 1 grančica ružmarina
  • 1 šalica crnog vina
  • 400 g pelata
  • 1 luk
  • 1 češanj češnjaka
  • 2 mrkve
  • 100 grama šampinjona
  • 1 vezica peršina
  • pola šalice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • crni papar po potrebi
  • sol po potrebi

Priprema:

  1. Piletinu prvo dobro očistite i narežite na komade. Nemojte guliti kožu, jer će ona dati okus.
  2. Zagrijte ulje u tavi i pržite komade piletine s obje strane oko 10 minuta, dok ne porumene.
  3. Nakon toga dodajte sitno nasjeckani luk, češnjak, mrkvu, celer i šampinjone. Posolite, popaprite, dodajte ružmarin i prodinstajte 5 minuta.
  4. Kad smjesa dobije lijepu boju, piletinu prelijte crnim vinom i kuhajte dok alkohol ne ispari.
  5. Zatim dodajte rajčice, poklopite i pustite da se kuha na srednjoj vatri 30 minuta (ili dok se piletina dobro ne skuha i ne omekša). Ako u procesu kuhanja tekućina ispari, dodajte malo vode ili temeljca.
  6. Kad je jelo gotovo, dodajte nasjeckani peršin i poslužite s palentom ili pire krumpirom.

Dobar tek!

Vezani sadržaj:

Vitashop

Najnovije

Najčitanije