Pileći zabaci u bademovom mlijeku
 
    Piletina je odličan izvor proteina.
            
            
                
                    Vrijeme pripreme: 50 min
                
                
                
                    Težina recepta:
                    
            
            - 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 4 pileća zabatka
- 1 žlica maslinovog ulja
- 2 šalice bademovog mlijeka
- 5 nasjeckanih češanja češnjaka
- 1 štapić cimeta
- 4 listića lovora
- sol
- papar
- 1 nasjeckana vezica peršina
- sok od 1 limuna
Priprema
Zagrijte pećnicu na 200°C.
Zagrijte ulje u tavi. Piletinu posolite i popaprite i pecite sa svake strane 4 do 5 minuta.
Dodajte bademovo mlijeko, češnjak, cimet, lovor, peršin, sol i papar. Kuhajte dok ne proključa. Prelijte piletinu i pecite u pećnici 25 do 30 minuta.
Izvadite, prelijte sokom od limuna i poslužite.
        Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica    
     Provjerite
    Provjerite
Vezani recepti
- 
                
- 
                Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
- 
                Jela od mesaKelj varivo s piletinom i ružmarinom1 h12345
- 
                Jela od mesaZapečene tortilje s piletinom45 min12345
- 
                Jela od mesaPileći ražnjići u marinadi od meda45 min12345
- 
                Jela od mesaPiletina punjena špinatom i sirom1:20h12345
Popularni recepti
- 
                Napitci
- 
                DesertiBrzi kolač s malinama35 min12345
- 
                DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
- 
                DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
- 
                Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
- 
                Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
 
     
     
     
     
     
    