Piletina Szechuan
Obožavat ćete ovu piletinu s daškom arome naranče!
Vrijeme pripreme: 1:20h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Energetska vrijednost: 490 kcal / 2.050,16 kJ
Sastojci
- 1 šalica soka od naranče
- 3 žlice soja umaka
- 1 žlica mljevenog češnjaka
- 1 žlica Szechuan začina
- 1 žličica biljnog ulja
- 1,3 kg piletine
- 1 nasjeckani slatki krumpir
- 2 nasjeckana krumpira
- 1 žlica maslinovog ulja
- 1 1/2 žličica kukuruznog škroba
- nasjeckani mladi luk
Priprema
Zagrijte pećnicu na 220°C.
Pomiješajte sok od naranče, umak od soje, češnjak, začine i ulje.
Pomiješajte piletinu i 1/4 šalice mješavine sa sokom od naranče. Pecite u pećnici 10 minuta.
U međuvremenu dodajte krumpir pomiješan s maslinovim uljem i 2 žlice mješavine soka od naranče. Pecite oko 30 minuta.
Umiješajte kukuruzni škrob u preostalu mješavinu soka od naranče. Kuhajte oko 3 minute ili dok se umak ne zgusnite. Stavite sa strane.
Dodajte luk na krumpir 5 minuta prije kraja kuhanja.
Premažite piletinu i krumpir umakom. Pecite još 5 minuta i poslužite toplo.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Jela od mesaPiletina punjena špinatom i sirom1:20h12345
-
Jela od mesaSalata od piletine i breskve30 min12345
-
Jela od mesaZarolana piletina na grčki način50 min12345
-
Jela od mesaPržena piletina s brokulom i smeđom riža30 min12345
-
Jela od mesaPileća prsa s gljivama45 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti